Het complex van ForFarmers in Lochem.
Volledig scherm
Het complex van ForFarmers in Lochem. © Ab Hakeboom

Aandeel ForFarmers op groen bij beursgang

AMSTERDAM - Het aandeel van Veevoederbedrijf ForFarmers is dinsdag stevig omhooggeschoten tijdens het beursdebuut. Het Lochemse bedrijf biedt geen nieuwe aandelen aan, er worden alleen bestaande stukken op de beurs verhandeld.

Het aandeel klom na de introductie naar 7,10 euro, flink hoger dan de maandag bekendgemaakte referentiekoers van 6,50 euro.

Positief
De Amsterdamse AEX-index stond dinsdag eveneens in de plus. Ook de andere Europese beurzen toonden een positief beeld. Beleggers verwerkten een stroom aan macro-economische data uit Duitsland, waarbij een tegenvallend vertrouwenscijfer van Duitse beleggers in de grootste economie van Europa opzij werd geschoven.

1,2 procent
De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 1,2 procent hoger op 437,79 punten. De MidKap ging 0,4 procent omhoog tot 654,41 punten. In Londen, Frankfurt en Parijs waren plussen te zien tot 1,4 procent.

  1. Leefbaarheid Netterden in geding door windmolens

    Leefbaarheid Netterden in geding door windmolens

    NETTERDEN - Het dorp Netterden wordt ingesloten, er ontstaat geluidsoverlast en de ontwikkeling van de natuur in de directe omgeving wordt tenietgedaan. Met die bezwaren verzet de Vereniging Leefbaarheid Netterden (VLN) zich tegen de bouw van het windmolenpark Den Tol. Het gaat de vereniging niet alleen om de teloorgang van het prettige wonen, maar ook om de wetenschap dat de huizen in Netterden straks onverkoopbaar zijn, dat vormt 'een onacceptabele belasting.'

Achterhoek