Home / Algemeen / Economie / Snackbar legt het af tegen supermarkt

Snackbar legt het af tegen supermarkt

  • Reageer Reageer
  • U kunt deze pagina printen door gebruik te maken van de standaard print mogelijkheden in uw browser.

Foto's
1
Reacties
Toon reacties
  • friet
    Titel
    friet
    Beschrijving
    Foto: ANP
NIJMEGEN - Ondanks de crisis doen restaurants en lunchrooms goede zaken. Dat geldt niet voor cafetaria's. Hun grootste kwelgeest is niet de crisis, maar de supermarkt.

Het is geen gemakkelijke tijd voor de horeca, en zeker niet voor snackbars. Restaurants hebben als gevolg van de crisis zware jaren achter de rug, maar bloeien nu weer wat op. Dat komt doordat ze noodgedwongen hun prijs-kwaliteitverhouding hebben verbeterd, stelt Koninklijke Horeca Nederland. Volgens de branche-organisatie blijkt na een paar crisisjaren ook dat consumenten zich het pleziertje van eten buiten de deur niet zomaar laten ontzeggen.

Je zou verwachten dat cafetaria's, waar je voor een paar euro je buik vol kunt eten, dan zelfs van de economische malaise profiteren. Toch staat de traditionele snackbar onder druk.

Vijf jaar geleden waren er nog meer dan 5.000 cafetaria's in Nederland, in 2012 nog maar 4.818. 

KHN wijt de neergang aan de supermarkten. Die zijn steeds vaker op zondag en tot 's avonds laat open. Bovendien groeit hun assortiment kant-en-klaarmaaltijden.