Hennep.
Volledig scherm
Hennep. © ANP

Drie aanhoudingen bij invallen in Arnhem en Veenendaal

ARNHEM/ VEENENDAAL - De politie is dinsdag binnengevallen bij twee aanpalende bedrijfspanden aan de Simon Stevinweg in Arnhem. Tegelijkertijd doorzochten agenten twee woningen in Elst en Veenendaal. In totaal zijn er drie aanhoudingen verricht.

Eén van de bedrijven, een growshop, werd in 2014 last van de gemeente Arnhem al gesloten. Dankzij anonieme tips en klachten uit de buurt over parkeeroverlast kwam de politie erachter dat de activiteiten van de growshop in de naastgelegen garage werden voorgezet.

Contanten
In het pand van de voormalige growshop vonden agenten een grote hoeveelheid wiet en spullen die worden gebruikt bij wietteelt. In de naastgelegen zaak lagen sleutels van twee garageboxen in Arnhem. Daarin bleken ruim vijftig wietplanten te staan. Het doorzoeken van één van de huizen leidde tot de vondst van een groot bedrag aan contant geld.

Arrestaties
De drie verdachten, een 37-jarige man uit Veenendaal, een 55-jarige man uit Elst en een 64-jarige Arnhemmer, zijn aangehouden en worden verhoord op het politiebureau. De bedrijfspanden zijn op last van de burgemeester gesloten.

  1. Doest zoekt vaste partners voor Rozet

    Doest zoekt vaste partners voor Rozet

    ARNHEM - Jenny Doest, de nieuwe directeur van het gebouw Rozet in Arnhem, streeft niet naar 'kale verhuur' van ruimtes, maar naar blijvende relaties met partijen in de stad. Dat vertelt ze in een interview met de Gelderlander. „Ik wil relaties aangaan met bedrijven, culturele instellingen, scholen en met weet ik wie. Ik ga niet voor incidentele huur, maar voor strategische partnerschappen. Wij hebben wat te bieden: een heel bijzondere plek om bijeenkomsten of evenementen te houden.”