Volledig scherm
© Stock.xchng

Pathé dreigt komst Euroscoop via rechter tegen te houden

ARNHEM - De bioscoopexploitant CineMec/Pathé stapt naar de rechter als de gemeente Arnhem instemt met de bouw van de megabioscoop Euroscoop in Arnhem-Zuid. Volgens directielid Gerben Kuipers is in Arnhem onvoldoende publiek voor twee megabioscopen.

Euroscoop wil in Arnhem een grote bioscoop (met 10 zalen en in totaal 2.300 stoelen) bouwen. Jaren geleden wilde Cinemec in de vroegere Rijnhal een bioscoop beginnen. Maar Kuipers kreeg uiteindelijk geen toestemming van de gemeente.

Concurrentie
Het Platform Binnenstad Armhem is ook fel gekant tegen de komst van Euroscoop, waarin ook een eetcafé wordt ondergebracht. Het vreest concurrentie voor de winkels en horecabedrijven in de binnenstad.

Medewerking
Het college van burgemeester en wethouders wil meewerken met de plannen van Euroscoop, maar het wil eerst weten hoe de gemeenteraad hierover denkt.

Lees meer over de voor- en tegenstanders van Euroscoop in De Gelderlander, editie Arnhem, van woensdag 23 november, op papier of digitaal.

  1. Doest zoekt vaste partners voor Rozet

    Doest zoekt vaste partners voor Rozet

    ARNHEM - Jenny Doest, de nieuwe directeur van het gebouw Rozet in Arnhem, streeft niet naar 'kale verhuur' van ruimtes, maar naar blijvende relaties met partijen in de stad. Dat vertelt ze in een interview met de Gelderlander. „Ik wil relaties aangaan met bedrijven, culturele instellingen, scholen en met weet ik wie. Ik ga niet voor incidentele huur, maar voor strategische partnerschappen. Wij hebben wat te bieden: een heel bijzondere plek om bijeenkomsten of evenementen te houden.”