De hal van Station Arnhem Centraal.
Volledig scherm
De hal van Station Arnhem Centraal. © Marc Pluim

'Station Arnhem Centraal moet echt Arnhems worden'

ARNHEM - Station Arnhem Centraal moet nog meer een eigen gezicht krijgen, los van de spectaculaire architectuur van het complex dat op 19 november 2015 werd geopend. „Als mensen hier uitstappen, moet ze echt denken: ja, Arnhem! Deze stad heeft zo veel unieke kenmerken.”

Peter Hagen, exploitatiemanager van de Nederlandse Spoorwegen, vindt dat de tijd rijp is, na de eerste verjaardag (zaterdag) van Station Arnhem Centraal. „Het station heeft zich moeten zetten.”

Reuring
„Er waren veel praktische zaken die onze aandacht eisten. Nu gaan we werken aan de verbinding met de stad.” Een van de manieren om dat te bereiken, is door meer reuring in de stationshal te brengen. Die leent zich door zijn omvang en opzet prima voor allerhande optredens. Het eerste jaar waren die er nauwelijks, maar dat moet nu gaan veranderen. Zowel NS als ProRail en de gemeente gaan zich ervoor inzetten.

  1. Doest zoekt vaste partners voor Rozet

    Doest zoekt vaste partners voor Rozet

    ARNHEM - Jenny Doest, de nieuwe directeur van het gebouw Rozet in Arnhem, streeft niet naar 'kale verhuur' van ruimtes, maar naar blijvende relaties met partijen in de stad. Dat vertelt ze in een interview met de Gelderlander. „Ik wil relaties aangaan met bedrijven, culturele instellingen, scholen en met weet ik wie. Ik ga niet voor incidentele huur, maar voor strategische partnerschappen. Wij hebben wat te bieden: een heel bijzondere plek om bijeenkomsten of evenementen te houden.”