Een beeld uit de video-installatie Wild Zone 3.
Volledig scherm
Een beeld uit de video-installatie Wild Zone 3. © Museum Arnhem

Video-installatie kunstenaarsduo L.A. Raeven in Museum Arnhem

ARNHEM - Vanaf 14 januari tot 3 maart is in Museum Arnhem de nieuwe video-installatie Wild Zone 3 te zien van kunstenaarstweeling L.A. Raeven.

In dit werk staat, net als in eerdere edities, de maakbaarheid van het lichaam centraal.

Opname
De opname voor de nieuwe productie vond plaats in de koepelzaal van Museum Arnhem en wordt hier eveneens voor het eerst getoond. Museum Arnhem organiseerde in 2010 L.A. Raevens succesvolle reizende tentoonstelling Ideal individuals.

Sekte
In Wild Zone 3 ensceneert L.A. Raeven het uiterlijk en de bewegingen van een groep kinderen en jongeren. Door de overeenkomst in hun uiterlijk wordt de suggestie gewekt dat het om leden van een androgyne sekte gaat; de jongeren zijn extreem lang, dragen dezelfde kleding en onduidelijk is of het om jongens of meisjes gaat. Het duo schetst een soort vrijplaats voor jongeren die de toeschouwer angst inboezemen omdat ze 'anders' zijn. De jongeren conformeren zich niet aan heersende opvattingen over vrouwelijkheid en mannelijkheid, en lijken zich voor altijd in een adolescente fase te bevinden.

  1. Fietsersbond kritisch over gladheidsbestrijding regio Arnhem

    Fietsersbond kritisch over glad­heids­be­strij­ding regio Arnhem

    ARNHEM - Fietsers komen in Arnhem en omgeving nog te vaak op straat in gevaarlijke situaties terecht, omdat rijwielstroken vol stukken sneeuw en ijs liggen. Haperende gladheidsbestrijding bij gemeenten is hierbij debet aan. Dat stelt de Fietsersbond. „Je ziet nog te vaak dat de rijbaan voor de auto's wel goed is geveegd maar dat de sneeuw dan blijft liggen op de rijwielstroken", stelt Jan Kelderman van de afdeling Arnhem van de Fietsersbond