Volledig scherm
De kruising moet overzichtelijker worden door te veranderen in een rotonde. © Gerard Verschooten

Aanleg rotonde Groesbeek kan starten

GROESBEEK - Als het aan de gemeente ligt, gaan dit najaar wegwerkers aan de slag om van de onoverzichtelijke en drukke kruising van de Nieuweweg en de Zevenheuvelenweg een verkeersplein te maken. De rotonde gaat 700.000 euro kosten.

De gemeenteraad van Groesbeek is daar in 2013 al mee akkoord gegaan. Het uitwerken van de plannen kostte echter veel tijd. De provincie moest toestemming geven, grond moest worden aangekocht en er is een uitgebreide ruimtelijke onderbouwing gemaakt.

Overzichtelijker
Met de aanleg van de rotonde wil de gemeente de kruising overzichtelijker maken. Er gebeuren weliswaar niet veel ongelukken, maar door de bomenrijen langs de weg ervaren automobilisten en fietsers het als een vervelende plek. Bovendien is het door de drukte soms moeilijk om van de Zevenheuvelenweg op de Nieuweweg te komen.

  1. Goede hoop
voor Jackson

    Goede hoop voor Jackson

    De kater Jackson, die eerder deze week op de Heumensebaan in Groesbeek door een onverlaat zijn achterpootpoot werd geschoten, gaat vandaag onder het mes. Dat gebeurt in een gespecialiseerde kliniek in Oosterbeek. De othopeed heeft, aldus het baasje van Jackson, goede hoop dat zijn pootje behouden kan blijven. Jackson is nu even thuis. Hij ligt in een bench, want hij mag zich niet teveel bewegen en krijgt pijnstillers. De dierenarts in Groesbeek haalde al het kogeltje weg, dat uiteindelijk in de buik van de kat bleef steken. 
  1. Schuifelen op Jaarmarkt Groesbeek

    Schuifelen op Jaarmarkt Groesbeek

    Op de dinsdag na de Vierdaagse vindt in Groesbeek altijd de jaarmarkt plaats. Dit keer met zo'n 130 kramen. Een regenbui rond de klok van elven dreigde de belangstelling wat te temperen. Maar het klaarde op en is druk geworden.  De STER (Stichting Toerisme en Recreatie) heeft de organisatie van de jaarmarkt - midden in het toeristische seizoen - uitbesteed aan het bureau Kroko's Evenementen. Voor de kleintjes is er een miniboerderij met verschillende kleindieren. Vanaf 11.00 uur verzorgt Omroep Berg en Dal een festival op het Dorpsplein met plaatselijke en regionale artiesten zoals Theo Peters en Wim Gerritzen, zanger René ,  het duo Sjonge Sjonge , Jessy , Arjan Tijs, Helen Liebers, Perry Zuidam , Pierre en Manon , William Smulders , Henk Robbemond en Mark en Kees. Café De Comm speelt ludiek in op de perikelen van afgelopen zaterdag. Toen moest de band die bij het café speelde stoppen omdat het te hard - later bleek dat niet zo te zijn - zou gaan. Bij De Comm speelt vanaf 15.00 uur het 'Trio 60 Decibel'.

Nijmegen e.o.