Volledig scherm
Wielrenners ontfermen zich over hun ten val gekomen wedstrijdgenoot in Laag-Soeren. © Martin Heitink/ Persbureau Heitink

Deelnemers wielerwedstrijden Groesbeek en Laag-Soeren gewond

GROESBEEK/ LAAG-SOEREN -Twee wielrenners zijn zaterdag gewond geraakt bij een val tijdens de wielerwedstrijd waaraan zij meededen. In Groesbeek kwam een 43-jarige Amsterdammer ten val. Hij liep verschillende verwondingen aan zijn hoofd op.

De wielrenner wilde op de Biesseltsebaan via de berm het fietspad oprijden, maar zag daarbij vermoedelijk een paaltje over het hoofd. Door de botsing sloeg hij over de kop. De man, die kort buiten bewustzijn was, is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Laag-Soeren
In Laag-Soeren werd een wielrenner van wie nadere gegevens ontbreken, naar het ziekenhuis gebracht na een val in het bos aan de Weg langs de Heesch. De man kwam ten val in een bocht, de aard van zijn verwondingen is onbekend.

  1. Goede hoop
voor Jackson

    Goede hoop voor Jackson

    De kater Jackson, die eerder deze week op de Heumensebaan in Groesbeek door een onverlaat zijn achterpootpoot werd geschoten, gaat vandaag onder het mes. Dat gebeurt in een gespecialiseerde kliniek in Oosterbeek. De othopeed heeft, aldus het baasje van Jackson, goede hoop dat zijn pootje behouden kan blijven. Jackson is nu even thuis. Hij ligt in een bench, want hij mag zich niet teveel bewegen en krijgt pijnstillers. De dierenarts in Groesbeek haalde al het kogeltje weg, dat uiteindelijk in de buik van de kat bleef steken. 
  1. Schuifelen op Jaarmarkt Groesbeek

    Schuifelen op Jaarmarkt Groesbeek

    Op de dinsdag na de Vierdaagse vindt in Groesbeek altijd de jaarmarkt plaats. Dit keer met zo'n 130 kramen. Een regenbui rond de klok van elven dreigde de belangstelling wat te temperen. Maar het klaarde op en is druk geworden.  De STER (Stichting Toerisme en Recreatie) heeft de organisatie van de jaarmarkt - midden in het toeristische seizoen - uitbesteed aan het bureau Kroko's Evenementen. Voor de kleintjes is er een miniboerderij met verschillende kleindieren. Vanaf 11.00 uur verzorgt Omroep Berg en Dal een festival op het Dorpsplein met plaatselijke en regionale artiesten zoals Theo Peters en Wim Gerritzen, zanger René ,  het duo Sjonge Sjonge , Jessy , Arjan Tijs, Helen Liebers, Perry Zuidam , Pierre en Manon , William Smulders , Henk Robbemond en Mark en Kees. Café De Comm speelt ludiek in op de perikelen van afgelopen zaterdag. Toen moest de band die bij het café speelde stoppen omdat het te hard - later bleek dat niet zo te zijn - zou gaan. Bij De Comm speelt vanaf 15.00 uur het 'Trio 60 Decibel'.

Nijmegen e.o.