Volledig scherm
Een van de beschadigde auto's. © Joop Verstraaten

Drie lichtgewonden bij kop-staartbotsing in Groesbeek

GROESBEEK - Bij een botsing tussen twee auto's op de Nieuweweg in Groesbeek zijn maandag aan het eind van de ochtend drie mensen lichtgewond geraakt. Ook hebben beide wagens flinke schade opgelopen.

Het ongeval kon ontstaan, doordat een bestuurder plots moest stoppen om voorrang te verlenen aan een tegenligger. De automobiliste uit Groesbeek die achter deze bestuurder reed had dit te laat in de gaten en botste daardoor op haar voorganger.

Rugpijn
Ambulancepersoneel heeft de inzittenden ter plaatse eerste hulp verleend. De twee inzittenden van het voorste voertuig klaagden over rug- en nekpijn. De bestuurder van de achterste auto had vooral last van pijn aan haar voeten. De wagens zijn afgesleept door een bergingsbedrijf.

  1. Schuifelen op Jaarmarkt Groesbeek

    Schuifelen op Jaarmarkt Groesbeek

    Op de dinsdag na de Vierdaagse vindt in Groesbeek altijd de jaarmarkt plaats. Dit keer met zo'n 130 kramen. Een regenbui rond de klok van elven dreigde de belangstelling wat te temperen. Maar het klaarde op en is druk geworden.  De STER (Stichting Toerisme en Recreatie) heeft de organisatie van de jaarmarkt - midden in het toeristische seizoen - uitbesteed aan het bureau Kroko's Evenementen. Voor de kleintjes is er een miniboerderij met verschillende kleindieren. Vanaf 11.00 uur verzorgt Omroep Berg en Dal een festival op het Dorpsplein met plaatselijke en regionale artiesten zoals Theo Peters en Wim Gerritzen, zanger René ,  het duo Sjonge Sjonge , Jessy , Arjan Tijs, Helen Liebers, Perry Zuidam , Pierre en Manon , William Smulders , Henk Robbemond en Mark en Kees. Café De Comm speelt ludiek in op de perikelen van afgelopen zaterdag. Toen moest de band die bij het café speelde stoppen omdat het te hard - later bleek dat niet zo te zijn - zou gaan. Bij De Comm speelt vanaf 15.00 uur het 'Trio 60 Decibel'.

Nijmegen e.o.