Volledig scherm
De vaten werden op en langs de weg gevonden. © Politie

Drugsafval gedumpt langs parcours Zevenheuvelenloop

GROESBEEK - Langs het parcours van de Zevenheuvelenloop over de Derdebaan in Groesbeek zijn zondagavond meerdere vaten met drugsafval gevonden. De politie maakte de vondst via Facebook bekend. De vaten zijn mogelijk vlak na afloop van het hardloopevenement gedumpt.

De omgeving van de vondst werd direct afgezet met linten. Onder andere de brandweer is ter plaatse gekomen om metingen te verrichten.

Lekkage
Er lagen in totaal dertien vaten. Het merendeel hiervan is leeg. Slechts twee vaten waren gevuld met een nog niet bekende vloeistof. Omdat beide vaten lekten heeft de brandweer ze rechtop gezet. De brandweer heeft de lekkende vaten overeind gezet waarmee de lekkage verholpen was. De Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN) heeft de vaten opgeruimd. De Derdebaan was lange tijd afgesloten.

  1. Schuifelen op Jaarmarkt Groesbeek

    Schuifelen op Jaarmarkt Groesbeek

    Op de dinsdag na de Vierdaagse vindt in Groesbeek altijd de jaarmarkt plaats. Dit keer met zo'n 130 kramen. Een regenbui rond de klok van elven dreigde de belangstelling wat te temperen. Maar het klaarde op en is druk geworden.  De STER (Stichting Toerisme en Recreatie) heeft de organisatie van de jaarmarkt - midden in het toeristische seizoen - uitbesteed aan het bureau Kroko's Evenementen. Voor de kleintjes is er een miniboerderij met verschillende kleindieren. Vanaf 11.00 uur verzorgt Omroep Berg en Dal een festival op het Dorpsplein met plaatselijke en regionale artiesten zoals Theo Peters en Wim Gerritzen, zanger René ,  het duo Sjonge Sjonge , Jessy , Arjan Tijs, Helen Liebers, Perry Zuidam , Pierre en Manon , William Smulders , Henk Robbemond en Mark en Kees. Café De Comm speelt ludiek in op de perikelen van afgelopen zaterdag. Toen moest de band die bij het café speelde stoppen omdat het te hard - later bleek dat niet zo te zijn - zou gaan. Bij De Comm speelt vanaf 15.00 uur het 'Trio 60 Decibel'.

Nijmegen e.o.