Volledig scherm
© Tom Hessels

Geen explosieven aangetroffen bij overvallen geldloper (video)

GROESBEEK - Bij de overvallen geldloper in Groesbeek zijn geen explosieven aangetroffen. Dat meldt de politie. Volgens getuigen werd een geldloper maandagmiddag bij een overval op de Kloosterstraat gedwongen een 'bomvest' aan te trekken. De politie wil dat niet bevestigen, maar meldt wel dat er met explosieven is gedreigd. De omgeving van de Kloosterstraat is inmiddels weer veilig, aldus de politie. De twee verdachten van de overval zijn nog niet gepakt.

De geldloper werd rond 15.00 uur overvallen bij een parkeerplaats van de Boerenbond. Na de overval gingen de verdachten er op een scooter vandoor. De mannen hebben volgens getuigen legerkleding aan en bivakmutsen op. Of zij buit hebben gemaakt, wil de politie in het belang van het onderzoek niet zeggen.

Niet verroeren
De geldloper heeft een klein uur met het vest buiten gezeten en mocht zich van agenten niet verroeren, aldus getuigen. De man werd na enige tijd door de politie in veiligheid gebracht en opgevangen op het politiebureau.

De Explosieve Opruimingsdienst Defensie heeft maandagmiddag onderzoek gedaan in de omgeving van de parkeerplaats. Meerdere woningen werden ontruimd, maar zijn inmiddels weer vrijgegeven.

De omgeving is nog altijd deels afgezet, omdat de politie onderzoek doet.

Bekijk hieronder videobeelden die na de overval zijn gemaakt.

Volledig scherm
De geldloper op een stoel met mogelijk een bomvest om. © Piet Spanjers
Videobeelden na overval op geldloper in Groesbeek
  1. Schuifelen op Jaarmarkt Groesbeek

    Schuifelen op Jaarmarkt Groesbeek

    Op de dinsdag na de Vierdaagse vindt in Groesbeek altijd de jaarmarkt plaats. Dit keer met zo'n 130 kramen. Een regenbui rond de klok van elven dreigde de belangstelling wat te temperen. Maar het klaarde op en is druk geworden.  De STER (Stichting Toerisme en Recreatie) heeft de organisatie van de jaarmarkt - midden in het toeristische seizoen - uitbesteed aan het bureau Kroko's Evenementen. Voor de kleintjes is er een miniboerderij met verschillende kleindieren. Vanaf 11.00 uur verzorgt Omroep Berg en Dal een festival op het Dorpsplein met plaatselijke en regionale artiesten zoals Theo Peters en Wim Gerritzen, zanger René ,  het duo Sjonge Sjonge , Jessy , Arjan Tijs, Helen Liebers, Perry Zuidam , Pierre en Manon , William Smulders , Henk Robbemond en Mark en Kees. Café De Comm speelt ludiek in op de perikelen van afgelopen zaterdag. Toen moest de band die bij het café speelde stoppen omdat het te hard - later bleek dat niet zo te zijn - zou gaan. Bij De Comm speelt vanaf 15.00 uur het 'Trio 60 Decibel'.

Nijmegen e.o.