Volledig scherm
© Joop Verstraaten

Gevallen beukenboom verspert Rijksstraatweg in Ubbergen

UBBERGEN - De Rijksstraatweg in Ubbergen is maandagavond vanaf 21:00 uur een tijd lang afgesloten geweest door een omgevallen beukenboom. De brandweer van Beek heeft met kettingzagen de boom in stukjes gekregen en zo de weg weer vrij kunnen geven voor verkeer.

De brandweer heeft de boom in stukken langs de kant van de weg gelegd. De gemeente Berg en Dal is op de hoogte gesteld. Die moet de stukken komen ophalen.

Op het moment dat de boom viel, was er geen verkeer op de doorgaans vrij drukke Rijkstraatweg. Vorig jaar viel er op bijna dezelfde plaats ook een boom. Die kwam bovenop een passerende auto.

Volgens een buurtbewoner is de maandagavond omgevallen boom vorig jaar nog gecontroleerd door een bomenexpert. Waarschijnlijk is de heuvel waarop de boom stond drassig geworden door de vele regen en is de boom daardoor omgevallen.

  1. Goede hoop
voor Jackson

    Goede hoop voor Jackson

    De kater Jackson, die eerder deze week op de Heumensebaan in Groesbeek door een onverlaat zijn achterpootpoot werd geschoten, gaat vandaag onder het mes. Dat gebeurt in een gespecialiseerde kliniek in Oosterbeek. De othopeed heeft, aldus het baasje van Jackson, goede hoop dat zijn pootje behouden kan blijven. Jackson is nu even thuis. Hij ligt in een bench, want hij mag zich niet teveel bewegen en krijgt pijnstillers. De dierenarts in Groesbeek haalde al het kogeltje weg, dat uiteindelijk in de buik van de kat bleef steken. 
  1. Schuifelen op Jaarmarkt Groesbeek

    Schuifelen op Jaarmarkt Groesbeek

    Op de dinsdag na de Vierdaagse vindt in Groesbeek altijd de jaarmarkt plaats. Dit keer met zo'n 130 kramen. Een regenbui rond de klok van elven dreigde de belangstelling wat te temperen. Maar het klaarde op en is druk geworden.  De STER (Stichting Toerisme en Recreatie) heeft de organisatie van de jaarmarkt - midden in het toeristische seizoen - uitbesteed aan het bureau Kroko's Evenementen. Voor de kleintjes is er een miniboerderij met verschillende kleindieren. Vanaf 11.00 uur verzorgt Omroep Berg en Dal een festival op het Dorpsplein met plaatselijke en regionale artiesten zoals Theo Peters en Wim Gerritzen, zanger René ,  het duo Sjonge Sjonge , Jessy , Arjan Tijs, Helen Liebers, Perry Zuidam , Pierre en Manon , William Smulders , Henk Robbemond en Mark en Kees. Café De Comm speelt ludiek in op de perikelen van afgelopen zaterdag. Toen moest de band die bij het café speelde stoppen omdat het te hard - later bleek dat niet zo te zijn - zou gaan. Bij De Comm speelt vanaf 15.00 uur het 'Trio 60 Decibel'.

Nijmegen e.o.