Volledig scherm
Tijdens het wijnvatrollen was het in het dorp, bij de kramen en op de terrassen lekker druk. © Joop Verstraaten

Organisatie wijnvatrollen wil volgend jaar steiler parcours

GROESBEEK - Het Nederlands Kampioenschap Wijnvatrollen dat vandaag in Groesbeek werd gehouden gaat wat spannender worden. Dat zegt organisator Ben Heijnen. Een van de wensen is een wat steiler parcours. Iets dat in Groesbeek prima kan, maar wat extra organisatie vergt.

Het wijnvatrollen werd vandaag voor de tweede keer in Groesbeek gehouden, tijdens de Groesbeekse Wijnfeesten. Op een vlak parcours op de Kerkstraat in het centrum streden twaalf teams tegen elkaar.

Hooibalen
„Elke ronde valt er een team af", legt Heijnen uit. „Elke ronde wordt ook het parcours wat moeilijker, met hindernissen. Zo moet er geslalomd worden om hooibalen en een rondje gelopen om een ander wijnvat."Meer hindernissen is ook een van zijn wensen.

Meer deelnemers
Vorig jaar deden 16 teams mee. Dat het er dit jaar wat minder zijn komt misschien door de bestuursperikelen dit voorjaar of een late werving. Heijnen weet het niet. Maar de wedstrijd mag wel wat meer op Zuid-Europese leest geschoeid worden. „Daar is het ook op geïnspireerd. Vorig jaar is er mee begonnen om de wijnfeesten ook wat toegankelijker te maken voor Groesbekenaren." Heijnen hoopt dan ook op meer deelnemers volgend jaar.

De Havanna's
De eerste prijs moesten de Groesbekenaren vandaag afstaan aan een Nijmeegs team. De Havanna's wonnen, een studentenhandbalvereniging uit de Waalstad. De Groesbeekse winnaars van vorig jaar, team De Plak, werd in de halve finale uitgeschakeld.

Volledig scherm
Tijdens het wijnvatrollen was het in het dorp, bij de kramen en op de terrassen lekker druk. © Joop Verstraaten
Volledig scherm
© Ben Heijnen
Volledig scherm
© Ben Heijnen
Volledig scherm
© Ben Heijnen
  1. Goede hoop
voor Jackson

    Goede hoop voor Jackson

    De kater Jackson, die eerder deze week op de Heumensebaan in Groesbeek door een onverlaat zijn achterpootpoot werd geschoten, gaat vandaag onder het mes. Dat gebeurt in een gespecialiseerde kliniek in Oosterbeek. De othopeed heeft, aldus het baasje van Jackson, goede hoop dat zijn pootje behouden kan blijven. Jackson is nu even thuis. Hij ligt in een bench, want hij mag zich niet teveel bewegen en krijgt pijnstillers. De dierenarts in Groesbeek haalde al het kogeltje weg, dat uiteindelijk in de buik van de kat bleef steken. 

Nijmegen e.o.