Volledig scherm
De burgemeester en de agenten. © Theo Peeters

Politie heeft weer eigen stek in Groesbeek

GROESBEEK - De zeven wijkagenten die in de gemeente Berg en Dal actief zijn, hebben sinds vandaag een kantoor (steunpunt) in het gemeentehuis in Groesbeek. Recent ging het politiebureau aan de Groesbeekse Molenweg dicht na een reorganisatie.


De wijkagenten opereerden vanuit het bureau in Wijchen: nu hebben ze weer een eigen stek. Overigens is er ook een steunpunt in het voormalige gemeentehuis in Millingen.

Het nieuwe steunpunt is niet permanent bemand. Als iemand aangifte wil doen, kan dat thuis of er wordt een afspraak gemaakt in het steunpunt.

  1. Schuifelen op Jaarmarkt Groesbeek

    Schuifelen op Jaarmarkt Groesbeek

    Op de dinsdag na de Vierdaagse vindt in Groesbeek altijd de jaarmarkt plaats. Dit keer met zo'n 130 kramen. Een regenbui rond de klok van elven dreigde de belangstelling wat te temperen. Maar het klaarde op en is druk geworden.  De STER (Stichting Toerisme en Recreatie) heeft de organisatie van de jaarmarkt - midden in het toeristische seizoen - uitbesteed aan het bureau Kroko's Evenementen. Voor de kleintjes is er een miniboerderij met verschillende kleindieren. Vanaf 11.00 uur verzorgt Omroep Berg en Dal een festival op het Dorpsplein met plaatselijke en regionale artiesten zoals Theo Peters en Wim Gerritzen, zanger René ,  het duo Sjonge Sjonge , Jessy , Arjan Tijs, Helen Liebers, Perry Zuidam , Pierre en Manon , William Smulders , Henk Robbemond en Mark en Kees. Café De Comm speelt ludiek in op de perikelen van afgelopen zaterdag. Toen moest de band die bij het café speelde stoppen omdat het te hard - later bleek dat niet zo te zijn - zou gaan. Bij De Comm speelt vanaf 15.00 uur het 'Trio 60 Decibel'.

Nijmegen e.o.