Volledig scherm
© Joop Verstraaten

Schuur met 40.000 kippen gedeeltelijk afgebrand in Groesbeek

GROESBEEK - Aan de Hogewaldseweg in het buitengebied van De Horst bij Groesbeek is een kippenschuur van scharrelkippenopfokbedrijf Grutters gedeeltelijk afgebrand bij. Volgens de politie gaat het om een schuur met 40.000 kippen.

Die hebben het door de rookontwikkeling en het vuur vermoedelijk niet gered.

Blikseminslag
De brand is mogelijk ontstaan door blikseminslag. Brandweerkorpsen uit heel de regio, van Geldermalsen, Culemborg, Beneden Leeuwen, Nijmegen en Ubbergen, zijn opgeroepen om te ondersteunen bij het bluswerk. Er werd flink opgeschaald omdat er een gastank in de schuur zou staan.

Publiek
De politie ondersteunde de brandweerlieden door de Ketelstraat en Hogewaldseweg af te zetten. Dat deed ze omdat er waterputten moesten worden gebruikt voor de bluswerkzaamheden en ook om toegestroomd publiek op afstand te houden.

Wijngaard
De kippenschuur, waar de brand in is ontstaan is gedeeltelijk afgebrand. Overige bouwwerken op het perceel, waar ook een wijngaard zit, zijn gespaard gebleven.

Rond 23:30 werd het sein brand meester gegeven.

Volledig scherm
© AS Media
  1. Schuifelen op Jaarmarkt Groesbeek

    Schuifelen op Jaarmarkt Groesbeek

    Op de dinsdag na de Vierdaagse vindt in Groesbeek altijd de jaarmarkt plaats. Dit keer met zo'n 130 kramen. Een regenbui rond de klok van elven dreigde de belangstelling wat te temperen. Maar het klaarde op en is druk geworden.  De STER (Stichting Toerisme en Recreatie) heeft de organisatie van de jaarmarkt - midden in het toeristische seizoen - uitbesteed aan het bureau Kroko's Evenementen. Voor de kleintjes is er een miniboerderij met verschillende kleindieren. Vanaf 11.00 uur verzorgt Omroep Berg en Dal een festival op het Dorpsplein met plaatselijke en regionale artiesten zoals Theo Peters en Wim Gerritzen, zanger René ,  het duo Sjonge Sjonge , Jessy , Arjan Tijs, Helen Liebers, Perry Zuidam , Pierre en Manon , William Smulders , Henk Robbemond en Mark en Kees. Café De Comm speelt ludiek in op de perikelen van afgelopen zaterdag. Toen moest de band die bij het café speelde stoppen omdat het te hard - later bleek dat niet zo te zijn - zou gaan. Bij De Comm speelt vanaf 15.00 uur het 'Trio 60 Decibel'.

Nijmegen e.o.