Volledig scherm
Symbolica. © Efteling

Nieuwe schetsen vrijgegeven van Efteling-attractie Symbolica

De Efteling heeft vandaag opnieuw schetsen gepubliceerd van de nieuwe attractie Symbolica. Op de schetsen is de paleistuin op het dak van het ‘Paleis der Fantasie’ te zien. In die tuin worden ook ongeveer 800 zonnepanelen verwerkt.

De schets toont een daktuin op negen meter hoogte. ,,Tuinen zijn een belangrijk onderdeel van paleizen over de hele wereld, de paleistuin van Symbolica is mede geïnspireerd op tuinen van andere grote paleizen”, aldus Olaf Vugts, directeur Imagineering. Naar verwachting worden de zonnepanelen in april geplaatst. Daarna wordt het dak beplant. De nieuwe attractie wordt deze zomer geopend, dat in totaal ruim 61 bij 60 meter groot is. Symbolica wordt een overdekte attractie.

In het paleis waar Pardoes de Tovernar gastheer is, kunnen bezoekers uit drie verschillende routes kiezen waarna ze in koetsachtige voertuigen mogen stappen. Vervolgens komen ze langs geheime, verbogen en magische kamers van het Paleis der Fantasie en maken ze verschillende avonturen mee.

De attractie komt in het midden van het park te staan naast de Pagode (de uitkijktoren van de Efteling) en aan de voet van het Sprookjesbos. Hier was nog voldoende plek om de Symbolica te plaatsen.

Hoe het enorme gestalte gebouwd wordt, is te volgen via YouTubeIedere maand verschijnt een nieuwe aflevering via het Efteling YouTube-kanaal. In totaal gaat het om acht filmpjes. Vandaag heeft het pretpark de derde aflevering online gezet. Hierin staan de muziek en speciale effecten centraal.

  1. Oude tourbus van The Kelly Family te koop: 'Er zit zelfs een biertap in'

    Oude tourbus van The Kelly Family te koop: 'Er zit zelfs een biertap in'

    Een buitenkans voor fans van The Kelly Family die geld over hebben: de vroegere tourbus van de muzikale familie is te koop. De Iers-Amerikaanse familieband gebruikte de bus jarenlang tijdens Europese tournees. De kenmerkende beschildering, met onder meer de bandnaam, zit er tegenwoordig niet meer op. De Bristol Lodekka is nu egaal rood. Een veilingmeester van Catawiki schat dat de dubbeldekker tussen de 32.000 en 42.000 euro zal opbrengen.
  2. Politie haalt 'illegale marktplaats' met één druk op de knop offline

    Politie haalt 'illegale marktplaats' met één druk op de knop offline

    De politie heeft in samenwerking met meerdere nationale- en internationale veiligheidsdiensten de prominente illegale marktplaats Hansa Market gekraakt. De diensten hebben de website eerst 27 dagen lang in de gaten gehouden en gegevens van gebruikers geregistreerd alvorens de website offline te halen. De website werd live op de persconferentie offline gehaald. De politie is haar nopjes met de actie, en waarschuwt: 'Het is prima dat je op het internet illegaal drugs wil kopen, maar je bent nooit anoniem'.