Volledig scherm
Koningin Maxima tijdens de Koningsspelen van 2016. © ANP

Vijfde editie van Koningsspelen heeft thema 'Feest!'

De Koningsspelen worden dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd, dit keer met het thema 'Feest!'. Basisscholen kunnen zich tot en met 3 februari aanmelden.

De Koningsspelen zijn dit jaar 21 april, de laatste schooldag voor Koningsdag, de nationale feestdag op 27 april, de verjaardag van koning Willem-Alexander. Richard Krajicek, initiatiefnemer, gaf vandaag in Harderwijk het startsein voor deze jubileumeditie. Hij vindt het geweldig dat het evenement is uitgegroeid tot een traditie waaraan gemiddeld 1,2 miljoen kinderen meedoen.

Koningsspelen

De Koningsspelen zijn in 2013 voor het eerst georganiseerd, rond de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Scholen zijn vrij om zelf invulling aan de Koningsspelen te geven. De dag begint traditiegetrouw met het Koningsontbijt, waarna het tijd is voor het sportieve gedeelte van de dag. De Koningsspelen worden georganiseerd en deels gefinancierd door de Krajicek Foundation en de Cruyff Foundation.

  1. 'Zigeuner' Ruud leeft zijn droom: Het is geen rijdend schijthuis

    'Zigeuner' Ruud leeft zijn droom: Het is geen rijdend schijthuis

    Kip Truus, hond Robbie, muilezel Bella en op de bok van de pipo-wagen zit 'hoofdman' Ruud. Automobilisten nemen gas terug, sommigen steken hun duim op. Noem hem geen zigeuner. ,,Dat is een scheldwoord", reageert Ruud fel ,,Zigeuner betekent letterlijk 'rondtrekkende bandiet'.Ik leef naar het voorbeeld van de authentieke Sinti of Roma. Ik heb mijn hele leven de kost verdiend. Ik wil dit al 40 jaar. Na mijn pensioen ben ik gaan reizen. Ik reis mijn droom achterna."