Volledig scherm
© AP

'1 op 3 lange vluchten Air France kost geld'

Circa een derde van de langeafstandsvluchten van luchtvaartconcern Air France, dat onderdeel is van luchtvaartcombinatie Air France-KLM, is verlieslatend. Dat zegt de Franse minister van Transport Alain Vidalies vandaag in een interview met de Franse krant La Tribune.

Volgens de minister zijn 'fiscale voordelen' de manier waarop de staat Air France zal ondersteunen.

Onlangs werd bekend dat Air France de bezem haalt door de raad van bestuur. Het concern heeft een aantal roerige jaren achter de rug waarin het eigen personeel zich op grote schaal tegen de directie keerde. De maatschappij kampt met hevige concurrentie waardoor de resultaten aanhoudend onder druk staan.

  1. De horrorprofessor: 'een passie voor wat niet hoort'

    De hor­ror­pro­fes­sor: 'een passie voor wat niet hoort'

    Bloedspetters, afgehakte ledematen en ijzig gegil. Dimitri Goossens (42) krijgt geen genoeg van horror. Nu promoveert de Vlaamse filosoof op het genre. ,,Ik heb altijd al een passie gehad voor wat niet hoort.’’ Eén keer trok hij het écht niet meer. ,,Het was bij Jaws. Ik was nog klein en na het zien van die film beleefde ik bange tijden,’’ grinnikt de langharige wetenschapper tijdens een bliksembezoek aan Amsterdam. ,,In het zwembad spookte door mijn hoofd dat er haaien konden zitten. Absurd. Je weet dat het nonsens is.’’