Volledig scherm
Trump zou niet volledig tevreden zijn over zijn huidige perschef Sean Spicer. © EPA

Trump trekt extra communicatiechef aan

President Donald Trump schakelt de eigenaar van een rechts communicatiebureau in als communicatiechef van het Witte Huis. Dit meldden verscheidene Amerikaanse media vandaag. 

Het gaat om de Republikein Mike Dubke, die de firma Crossroads Media heeft opgericht. Dubke moet de taak van perswoordvoerder Sean Spicer verlichten.

Trump ligt in toenemende mate ook in eigen Republikeinse gelederen onder vuur. Donderdag hield hij plotseling een persconferentie om zijn gram te spuien over de negatieve berichtgeving over zijn eerste maand als president. Volgens CNN hebben medewerkers van Trump gezegd dat hij erg teleurgesteld is over woordvoerder Spicer.

Warrige communicatie

De communicatie verloopt nog warrig. Zo zei Spicer bijvoorbeeld maandag dat Trump zich over de positie van veiligheidsadviseur Michael Flynn boog en Trump-adviseur Kellyanne Conway zei vrijwel tegelijkertijd dat Trump alle vertrouwen in Flynn had, kort voor die adviseur aftrad.

Eind vorig jaar had Trump een andere communicatiechef op het oog, Jason Miller, maar die bedankte voor de eer om meer bij zijn gezin te zijn.

  1. Slachtoffer rellen Charlottesville herdacht

    Slachtoffer rellen Charlottesville herdacht

    Nabestaanden van de overleden Heather Heyer hebben dinsdag een herdenkingsbijeenkomst gehouden. Heyer kwam om tijdens de rellen van afgelopen zaterdag in het Amerikaanse Charlottesville. Heyer was een van de tegendemonstranten die de straat opgingen om hun ongenoegen te uiten over een mars van extreemrechts. De juriste, die al langer streed tegen racisme, werd geraakt door een auto die op de betogers afstormde en overleed niet veel later aan haar verwondingen.