Volledig scherm

40 uur werkstraf voor hennepkweker uit Cuijk

DEN BOSCH/CUIJK - Een 51-jarige man uit Cuijk zette in de zomer van 2013 een hennepplantage in zijn woning op met 200 planten.

De verdachte kreeg hier vrijdag een werkstraf voor van 40 uur. Het Openbaar Ministerie had gevraagd om een werkstraf van 80 uur, waarvan de helft voorwaardelijk.

Lage straf
De straf was relatief laag, omdat het zo lang duurde voor de rechtszaak inhoudelijk werd behandeld. Overigens stond de zaak vorig jaar ook al op de planning, maar werd hij toen op verzoek van de verdachte opnieuw uitgesteld.

Anonieme melding
De politie kwam de kwekerij op het spoor na een anonieme melding. Energiebedrijf Enexis voerde een 'netwerkmeting' uit in de buurt rond de woning en zag dat hier opvallend veel stroom werd gebruikt. Op 23 mei 2013 klopten agenten aan bij de woning van de verdachte. Die gaf meteen toe dat hij een kweekruimte in het pand had opgebouwd. De stroom voor zijn kwekerij tapte hij illegaal af.

  1. Ook bemande kassa's bij 32ste Kuukse Elfkroegetocht

    Ook bemande kassa's bij 32ste Kuukse Elfkroegetocht

    CUIJK - Om een nieuw debacle met de muntverkoop tijdens de Kuukse Elfkroegetocht op carnavalsdinsdag in het centrum van Cuijk te voorkomen, komen er dit jaar naast onbemande kassa's ook bemande kassa's. De organisatie van het evenement denkt zo bij eventuele nieuwe calamiteiten met geautomatiseerde kassa's de verkoop van drankmunten toch in goede banen te kunnen blijven leiden. Bij de hoofdentree aan het Louis Jansenplein komen eind februari naast drie onbemande kassa's nog eens drie kassa's waaraan munten gekocht kunnen worden bij medewerkers.