Volledig scherm
© Appke

Appke geeft antwoord op vraag: Hij wil seks en ik niet, wat nu?

CUIJK - Een proef in het Land van Cuijk waarbij jongeren via een speciaal WhatsApp-nummer laagdrempelig en gratis aan sociaal werkers vragen kunnen stellen over bijvoorbeeld seksualiteit, (digitaal) pesten, school, drank en drugs, wordt een blijvertje. In het nieuwe jaar willen de jongerenwerkers van project Appke, dat onder de vlag van het Centrum voor Jeugd en Gezin Land van Cuijk wordt uitgevoerd, verder uitrollen op onder meer sociale media.

Werden voor de zomer met name brugklassers bezocht, in 2017 wordt Appke, zoals het blauwe figuurtje met een vraagteken boven zijn hoofd heet, met extra voorlichting ook in andere klassen van het voortgezet onderwijs geïntroduceerd. Kunnen jongeren met tienerproblemen hun prangende vragen nu nog alleen doordeweeks van 09.00 tot 21.00 uur whatsappen naar 06-20260829, vanaf het nieuwe jaar is het wellicht ook mogelijk om in de weekeinden snel antwoorden te krijgen op verstuurde berichtjes.

Seks
Appke werd in april gelanceerd. Inmiddels hebben 800 jongeren Appke als contact in hun mobiele telefoon staan. Van eind april tot begin oktober, de onderzochte periode, hebben 82 jongeren een vraag gesteld op het speciale nummer. Onderwerpen waarover veel bericht wordt zijn seksualiteit, geaardheid, pesten, scheidingen en depressie. Er komen relatief veel vragen over seks binnen zoals 'mijn vriendje wil seks en ik niet, wat nu?'

  1. Ook bemande kassa's bij 32ste Kuukse Elfkroegetocht

    Ook bemande kassa's bij 32ste Kuukse Elfkroegetocht

    CUIJK - Om een nieuw debacle met de muntverkoop tijdens de Kuukse Elfkroegetocht op carnavalsdinsdag in het centrum van Cuijk te voorkomen, komen er dit jaar naast onbemande kassa's ook bemande kassa's. De organisatie van het evenement denkt zo bij eventuele nieuwe calamiteiten met geautomatiseerde kassa's de verkoop van drankmunten toch in goede banen te kunnen blijven leiden. Bij de hoofdentree aan het Louis Jansenplein komen eind februari naast drie onbemande kassa's nog eens drie kassa's waaraan munten gekocht kunnen worden bij medewerkers.