Volledig scherm
Wim Hillenaar. © Ed van Alem

Hillenaar opnieuw voor zes jaar voorgedragen in Cuijk

CUIJK - Wim Hillenaar krijgt een tweede termijn als burgemeester van de gemeente Cuijk. Dat heeft de gemeenteraad van Cuijk vanavond uitgesproken. Hillenaar wordt officieel per 1 februari 2017 opnieuw benoemd. Hij heeft dan zijn eerste termijn van zes jaar afgerond.

Voorzitter van de vertrouwenscommissie Henk Siroen zei dat „Hillenaar de verwachtingen van de raad meer dan waar heeft gemaakt. Aan zijn verschillende rollen geeft hij op een prima wijze invulling. Hij is een burgemeester voor iedereen. Een ware ambassadeur voor Cuijk. Cuijk heeft met hem een voortreffelijke burgemeester."

Met de uitspraak van de raad is Hillenaar nog niet herbenoemd. De aanbeveling wordt nu voorgelegd aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Koning Willem-Alexander benoemt uiteindelijk de burgemeester.

  1. Van Zuilen trekt in Cuijk de D66-kar

    Van Zuilen trekt in Cuijk de D66-kar

    CUIJK - Mariëlle van Zuilen voert D66 in Cuijk aan bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Van de 39 Cuijkse partijleden hebben er 32 hun stem uitgebracht op één van de drie kandidaten. Mariëlle van Zuilen behaalde de meeste stemmen: 17. Arthur Baudet 11 en Paul Verhoeven 4. Hiermee is Mariëlle gekozen tot lijsttrekker voor de verkiezingen van 2018. In september start de partij de procedure voor de samenstelling van de rest van de kieslijst.

Maasland