Volledig scherm
© SK-Media

Hulpdiensten rukken uit voor pop in hoogspanningsmast bij Cuijk

LINDEN - Hulpdiensten zijn gisteren aan het eind van de avond uitgerukt, voor een pop die in een hoogspanningsmast langs de A73 bij Linden (gemeente Cuijk) was opgehangen. Van een afstand leek het alsof iemand zich van het leven had beroofd.

De politie kreeg rond 22.40 uur de melding dat een persoon in een hoogspanningsmast was geklommen aan de Raamweg in Linden. Ter plaatse zag de politie een lichaam hangen in de mast.

Scenario's
Met alle scenario's werd rekening gehouden: een zelfdoding, misdrijf of een ongeval. Toen de brandweer met een hoogwerker arriveerde, zagen brandweerlieden dat het om een aangeklede pop ging. De netbeheerder TenneT haalde tijdelijk de stroom van de hoogspanningsmast en heeft de pop verwijderd.

Onderzoek
Door de politie wordt sporenonderzoek gedaan. Er hangt een camera in de mast die opnames heeft gemaakt. De beelden zijn overgedragen aan de politie.

Twee rijstroken op de A73 werden enige tijd afgesloten vanwege het incident.

De pop in de hoogspanningsmast.
Volledig scherm
De pop in de hoogspanningsmast. © SK-Media
  1. Ook bemande kassa's bij 32ste Kuukse Elfkroegetocht

    Ook bemande kassa's bij 32ste Kuukse Elfkroegetocht

    CUIJK - Om een nieuw debacle met de muntverkoop tijdens de Kuukse Elfkroegetocht op carnavalsdinsdag in het centrum van Cuijk te voorkomen, komen er dit jaar naast onbemande kassa's ook bemande kassa's. De organisatie van het evenement denkt zo bij eventuele nieuwe calamiteiten met geautomatiseerde kassa's de verkoop van drankmunten toch in goede banen te kunnen blijven leiden. Bij de hoofdentree aan het Louis Jansenplein komen eind februari naast drie onbemande kassa's nog eens drie kassa's waaraan munten gekocht kunnen worden bij medewerkers.