Volledig scherm
© Robbert de Koning

Monument MH17 dankzij Cuijkse bomen en Arnhemse architect

CUIJK - De 298 bomen voor een monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers MH17 worden geleverd door een kweker uit Cuijk. De aanleg van het monument gaat na 2,5 jaar voorbereiding binnenkort beginnen, laat de Stichting Nationaal Monument MH17 maandag weten.

Ter nagedachtenis aan de vliegramp waarbij 298 mensen overleden wordt hetzelfde aantal bomen geplant in park Vijfhuizen in de gemeente Haarlemmermeer, vlakbij luchthaven Schiphol. Het monument, ontworpen door landschapsarchitect Robbert de Koning uit Arnhem, symboliseert een groen herdenkingslint dat zich verheft uit het landschap.

Boomkwekerij Ebben in Cuijk stelt niet alleen kosteloos de 298 bomen beschikbaar, maar gaat ze ook samen met nabestaanden planten. De meer dan 100 medewerkers van Boomkwekerij Ebben zijn het er unaniem over eens dat het een eer is om als team een bijdrage te mogen te leveren aan de verwezenlijking van het Nationaal Monument MH17. “Ook in onze gemeente hebben we afscheid moeten nemen van vier dorpsgenoten die bij de ramp zijn omgekomen. Maar bovenal zien wij onze bijdrage als een gebaar naar alle slachtoffers en nabestaanden.”

Geld
Nog niet al het geld voor het gedenkgebied is binnen. De stichting wil de komende maanden nog 250.000 bijeenbrengen. De totale kosten worden geschat op 1,5 miljoen euro.

Eerder werd bekend dat het monument op 17 juli 2017, exact drie jaar na de ramp, moet worden onthuld.

Volledig scherm
  1. Van Zuilen trekt in Cuijk de D66-kar

    Van Zuilen trekt in Cuijk de D66-kar

    CUIJK - Mariëlle van Zuilen voert D66 in Cuijk aan bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Van de 39 Cuijkse partijleden hebben er 32 hun stem uitgebracht op één van de drie kandidaten. Mariëlle van Zuilen behaalde de meeste stemmen: 17. Arthur Baudet 11 en Paul Verhoeven 4. Hiermee is Mariëlle gekozen tot lijsttrekker voor de verkiezingen van 2018. In september start de partij de procedure voor de samenstelling van de rest van de kieslijst.

Maasland