Het tankstation werd rond 16.30 uur overvallen.
Volledig scherm
Het tankstation werd rond 16.30 uur overvallen. © Stef Heiltjes

Tankstation in Cuijk overvallen: dader voortvluchtig

CUIJK - Een tankstation van oliemaatschappij Total aan Het Zand in Cuijk is donderdagmiddag omstreeks 16.30 uur overvallen door een man met jongen met een mes. Er zijn geen gewonden gevallen, meldt de politie.

De dader bedreigde een kassière met een mes en ging er met de inhoud van de kas te voet vandoor. Twee klanten zetten de achtervolging in, waarna de overvaller het geld en zijn mes liet vallen. De politie is een zoekactie gestart naar de overvaller.

Volgens de politie is de dader een licht getinte jongen van 17 jaar en draagt hij een witte gladde jas.

Geen aarzeling
Volgens de kassière aarzelden de klanten die dader hebben achtervolgd geen moment. „Twee klanten die net met de auto aankwamen zagen mij huilen en die man er vandoor gaan. Ze gingen er meteen achteraan. Daarop heeft de overvaller zijn mes en de plastic tas met het geld laten vallen. De buit is dus weer helemaal terug.”

Vierde overval
Erik Jansen, eigenaar van Servicecenter Het Zand ‘baalt flink’ van wat in totaal de vierde overval op zijn zaak is. „De vorige keer was zo’n 5 a 6 jaar geleden en nu is het dan weer raak. Ik ben natuurlijk vooral blij dat er niemand gewond is geraakt. Het geld is bijzaak, maar dat de dader de buit heeft moeten achterlaten vind ik natuurlijk wel mooi. Petje af voor de mannen die hem achtervolgd hebben. Verder is het een hoop gedoe, waar je niet om hebt gevraagd. Flink balen zo’n overval.”

De buit van de overval van het tankstation aan Het Zand is inmiddels teruggevonden.
Volledig scherm
De buit van de overval van het tankstation aan Het Zand is inmiddels teruggevonden. © Googlemaps
De dader bedreigde het personeel met een mes.
Volledig scherm
De dader bedreigde het personeel met een mes. © SK-Media
De politie is een zoekactie gestart naar de dader.
Volledig scherm
De politie is een zoekactie gestart naar de dader. © Stef Heiltjes
  1. Ook bemande kassa's bij 32ste Kuukse Elfkroegetocht

    Ook bemande kassa's bij 32ste Kuukse Elfkroegetocht

    CUIJK - Om een nieuw debacle met de muntverkoop tijdens de Kuukse Elfkroegetocht op carnavalsdinsdag in het centrum van Cuijk te voorkomen, komen er dit jaar naast onbemande kassa's ook bemande kassa's. De organisatie van het evenement denkt zo bij eventuele nieuwe calamiteiten met geautomatiseerde kassa's de verkoop van drankmunten toch in goede banen te kunnen blijven leiden. Bij de hoofdentree aan het Louis Jansenplein komen eind februari naast drie onbemande kassa's nog eens drie kassa's waaraan munten gekocht kunnen worden bij medewerkers.