Volledig scherm
© SK-media

Zwemmen in Maas na avondje stappen werd 38-jarige Cuijkenaar fataal

CUIJK - Een 38-jarige man uit Cuijk is zaterdagavond verdronken in de Maas. De Cuijkenaar was die avond wezen stappen in het dorp en ging aansluitend met een groep vrienden ter hoogte van het haventje aan de Maasboulevard een stukje zwemmen in de rivier. Toen zijn vrienden weer aan wal klommen misten zij het slachtoffer. Daarop werd direct een reddingsactie op touw gezet.

Met behulp van sonarapparatuur heeft de brandweer het slachtoffer uiteindelijk kunnen vinden.

Duikers
Een duikersteam uit Den Bosch heeft de drenkeling uit het water gehaald. Ambulancepersoneel startte zo snel als mogelijk met het reanimeren van het slachtoffer en hij werd met een traumahelikopter naar het Radboudziekenhuis overgebracht. Het mocht helaas niet baten. Het slachtoffer is overleden.

Slachtofferhulp
Zijn vrienden kregen slachtofferhulp aangeboden. De politie heeft verklaringen van hen en van (oog)getuigen opgenomen.

  1. Ook bemande kassa's bij 32ste Kuukse Elfkroegetocht

    Ook bemande kassa's bij 32ste Kuukse Elfkroegetocht

    CUIJK - Om een nieuw debacle met de muntverkoop tijdens de Kuukse Elfkroegetocht op carnavalsdinsdag in het centrum van Cuijk te voorkomen, komen er dit jaar naast onbemande kassa's ook bemande kassa's. De organisatie van het evenement denkt zo bij eventuele nieuwe calamiteiten met geautomatiseerde kassa's de verkoop van drankmunten toch in goede banen te kunnen blijven leiden. Bij de hoofdentree aan het Louis Jansenplein komen eind februari naast drie onbemande kassa's nog eens drie kassa's waaraan munten gekocht kunnen worden bij medewerkers.