Volledig scherm
Archieffoto: Ayhan en José Sönmez van restaurant Ankara in Nijmegen stoppen er na veertig jaar mee.

Ankara verdwijnt na 40 jaar uit Nijmegen

NIJMEGEN - Restaurant Ankara gaat dicht. Op 15 februari komt er een einde aan een periode van 40 jaar waarin het Turks restaurant in Bottendaal een begrip is geworden. In het pand aan de Burghardt van den Berghstraat komt half maart een nieuw restaurant: Jambon.

Dit Frans-Italiaanse en Nederlandse grillrestaurant heeft al een vestiging in Uden.

Gevulde druivenbladeren
De reden dat Ankara verdwijnt, is de leeftijd van de eigenaar: die is in de zeventig en heeft geen opvolger. Hij wil er verder niet over praten. Ankara is in Nijmegen en ver daarbuiten een levende legende. Het begon in de jaren zeventig als pizzeria, maar staat bekend om klassiekers als gevulde druivenbladeren, gehaktballetjes met knoflook en gebakken mosselen. Die hebben tientallen jaren op de menukaart gestaan.

Leerbedrijf
Ankara is altijd een leerbedrijf geweest: veel landgenoten van eigenaar Ayhan Sönmez hebben er het vak geleerd, om vervolgens zelf elders een restaurant te kunnen beginnen.