Een toekomstimpressie van het museum, met links de oversteek over de stuwwal.
Volledig scherm
Een toekomstimpressie van het museum, met links de oversteek over de stuwwal. © Benthem Crouwel Architecten.

Benthem Crouwel geselecteerd voor verbouw Museum Arnhem

ARNHEM - Het bureau Benthem Crouwel Architecten uit Amsterdam mag het ontwerp maken voor de uitbreiding en vernieuwing van Museum Arnhem. Een beoordelingscommissie heeft dit bureau geselecteerd uit de laatste vijf (van de 40) kanshebbers.

Het ontwerp van Benthem Crouwel onderscheidt zich door een nieuwe vleugel die uitsteekt over de stuwwal. De koepel wordt het centrale punt.

Prettige uitstraling
In haar juryrapport roemt de commissie 'de helderheid en de eenvoud van het ontwerp'. Waardering is er verder voor 'de prettige uitstraling, het ontzien van de stuwwal en de briljante vondst van een openbaar toegankelijke veranda in de nieuwbouw'. 

De bouw moet eind 2017 beginnen. De kosten bedragen ongeveer elf miljoen euro.