De Stonehouse Pipe Band.
Volledig scherm
De Stonehouse Pipe Band. © PR

Kas Schotse pipeband leeg door cancellen Taptoe Arnhem

ARNHEM - De doedelzakspelers van de Schotse Stonehouse Pipe Band zitten in zak en as. Ze hebben hoge kosten gemaakt om in juli mee te doen aan Taptoe Arnhem. Maar de taptoe gaat niet door en het geld krijgen ze niet terug.

Het zou hun eerste taptoe worden. Nog wel in Arnhem, de stad van A bridge too far. Ze hadden 5.069 pond geïnvesteerd in de overtocht van Newcastle naar Amsterdam, die taptoe-organisator Theo Werter zou vergoeden. Ze zouden ook allemaal 200 euro overhouden aan hun deelname.

Aanhouding
De bus van Stonehouse naar Newcastle kost 950 pond, waarvan ze 50 euro hadden voorgeschoten. Maar van Werter taal noch teken meer. Werter en zijn vrouw hebben vorige week vastgezeten vanwege vier oplichtingszaken, die trouwens niets met de taptoe te maken hebben.

Wel was veel bedrijven die aan de taptoe meewerkten op gaan vallen dat Werter niet betaalde. Ze hebben zich teruggetrokken. Ook de korpsen die meededen kregen geen geld.

Kas leeg
De kas van de Stonehouse Pipe Band is leeg. Elk lid had ook uit eigen zak 25 pond bijgedragen. Van DFDS Ferries krijgt de band 849 pond terug. Niet meer.