Volledig scherm

Ook bowlingclub slachtoffer van frauderende penningmeester

NIJMEGEN - Niet alleen visclub Mokse Broek is gedupeerd door zijn penningmeester: ook bij de Nijmeegse Bowlingvereniging is de kas geplunderd. De man was ook hier penningmeester. Bij Mokse Broek verdween zo'n 25 mille. Bij de bowlers is er 19.500 euro weg. Voorzitter Marc Peperzak heeft aangifte gedaan.

Waar voor Mokse Broek het doek dreigt te vallen hoopt de bowlingvereniging door te kunnen gaan. De club telt 150 leden, waarvan er 110 actief bowlen.

Helpende hand
„We moeten voor september 3300 euro overmaken naar de Nederlandse Bowlingfederatie", zegt Peperzak. „De contributies beginnen nu binnen te lopen. Wij bowlen bij Allround aan de Heijendaalseweg. Allround heeft beloofd ons de helpende hand toe te steken."

Net zoals bij de visclub kwam de fraude, tragisch genoeg, aan het licht doordat de penningmeester zeer ernstig ziek is geworden. De man is opgenomen op Dekkerswald.

'Knap vervalst'
„Wij hebben aan het eind van het seizoen (juni) altijd een slotavond", zegt de voorzitter. „Daar worden ook de prijsjes uitgereikt die de leden in de loop van het jaar bijeen gebowld hebben. Het ging in totaal om een bedrag van 6000 euro. Omdat de penningmeester ziek was, is de secretaris naar de bank gegaan om dat geld op te nemen. Dat lukte niet."

Volgens de voorzitter heeft de penningmeester - hij was dat sinds 2011 - gedurende lange tijd de afschriften en jaaroverzichten van de bank 'knap vervalst'. Peperzak: „Zelfs de mensen bij de bank moesten twee keer kijken om te zien dat de afschriften vervalst waren."