Volledig scherm
© Thinkstock

Radboud brengt kookboek uit voor mensen met Parkinson

NIJMEGEN - ParkinsonNet brengt een kookboek uit, speciaal ontwikkeld voor mensen met de ziekte van Parkinson. ParkinsonNet is een initiatief van het Radboudumc en de Werkgroep Bewegingsstoornissen van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie.

De ziekte Parkinson is soms gepaard met obstipatie, smaakverlies, kauw- en slikproblemen en gewichtsverlies. De juiste voeding kan dus belangrijk zijn voor de kwaliteit van leven.

Tips
„We merkten in de praktijk dat mensen met Parkinson veel vragen hebben over een goede voeding en het bereiden daarvan”, zegt Heleen Dicke, expert diëtiek van ParkinsonNet. Samen met chef-kok Gerrit Jan Bos vertaalde ze de theorie uit de richtlijn voor diëtetiek naar de praktijk in de keuken, inclusief tips voor de bereiding van de gerechten.

Het boek Lekker eten met parkinson is vanaf vrijdag 7 oktober te koop. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Joan van Haaften van de Parkinson Vereniging en Poiesz Uitgevers.