Volledig scherm
De Maartenskliniek. © Do Visser/De Gelderlander

SMC Sint Maartenskliniek verlaat Goffertstadion

NIJMEGEN - De sportarts en fysiotherapeuten van het Sport Medisch Centrum (SMC) van de Sint Maartenskliniek verlaten de Goffert in Nijmegen. Het SMC zit nog tot eind dit jaar in gebouw De Eendracht bij het Goffertstadion.

Volgend jaar gaan de arts en fysiotherapeuten terug naar de kliniek.

Samengaan
Dat heeft alles te maken met het samengaan van het SMC Sint Maartenskliniek met het SMC Papendal in Arnhem. „We willen dichter bij de Maartenskliniek zelf zitten, onder meer voor onderzoek en het delen van wetenschappelijke kennis", zegt Robert van Cingel, manager van SMC Papendal. Dat is al meer dan 40 jaar het sportmedische centrum van Nederland.

Ruimte
In de Sint Maartenskliniek kwam bovendien genoeg ruimte vrij voor behandelkamers en oefenruimte. Van Cingel: „De bereikbaarheid van De Eendracht was ook niet optimaal: mensen moesten vrij ver lopen van het parkeerterrein bij het stadion. Het huurcontract met NEC liep bovendien af."

De Sint Maartenskliniek begon in 2003 met het SMC in De Eendracht, onder meer om de kennis over houding en beweging beter toegankelijk te maken voor sporters.