Volledig scherm
Guido Camps © MAX / Roland J. Reinders

Wageningse onderzoeker bij Heel Holland Bakt

WAGENINGEN - Guido Camps, dierenarts in Nijmegen en onderzoeker bij Wageningen UR, doet mee aan de nieuwe serie van de tv-hit Heel Holland Bakt.

Camps woont met zijn vriendin Danse en zijn dochtertje Luca in Zeist. Hij is dierenarts in een Nijmeegse dierenkliniek en parttime onderzoeker bij de Wageningen Universiteit, afdeling Humane Voeding. De Zeistenaar wil daar promoveren en beschouwt bakken als een hobby.

Broodobsessie
Guido benadert het bakken naar eigen zeggen met wetenschappelijke precisie. Het is vooral brood wat bij Guido uit de oven komt. Dat is namelijk een lichte obsessie van hem, zo laat hij weten via Omroep MAX. „Met hele simpele dingen, een ei, wat boter en een beetje bloem, kun je hele mooie dingen maken", aldus de thuisbakker.

Kasteel Broekhuizen
Vanaf 7 september zijn Guido's bakkunsten te bewonderen via NPO1. Presentator is ditmaal André van Duin, die de van een ziekte herstellende Martine Bijl vervangt. De opnames waren voor de zomer al bij kasteel Broekhuizen in Leersum. Camps mag niet verklappen hoe ver hij is gekomen in de wedstrijd.