article
1.6452397
Wie kent The Ramblers niet? De bigband die in de jaren dertig bekende hits scoorde, bestaat negentig jaar en trekt nog steeds volle zalen. Nu is er een jubileumconcert.
Een avondje swingen met The Ramblers en de Sisters
Wie kent The Ramblers niet? De bigband die in de jaren dertig bekende hits scoorde, bestaat negentig jaar en trekt nog steeds volle zalen. Nu is er een jubileumconcert.
http://www.gelderlander.nl/dgclub/dgclub-cultuur/een-avondje-swingen-met-the-ramblers-en-de-sisters-1.6452397
2016-09-29T08:09:56+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6452411.1474975578!image/image-6452411.jpg
Veenendaal,Muziek
DGclub Cultuur
Home / DGclub / DGclub Cultuur / Een avondje swingen met The Ramblers en de Sisters

Een avondje swingen met The Ramblers en de Sisters

Foto's
2
Reacties
Reageer
  Wie kent The Ramblers niet? De bigband die in de jaren dertig bekende hits scoorde, bestaat negentig jaar en trekt nog steeds volle zalen. Nu is er een jubileumconcert.

  De belangstelling voor bigband muziek neemt toe. In Engeland loopt The Royal Albert Hall helemaal vol voor dit genre. „Ook onze concerten trekken steeds meer jongeren. Vaak zitten er drie generaties in de zaal”, vertelt Cees Kranenburg, orkestleider en slagwerker van The Ramblers.

  Dansorkest
  Ouderen kennen de liedjes waarmee The Ramblers in 1926 doorbraken als geen ander. ‘Wie is Loesje.’ ‘Het boemeltje van Purmerend.’ Ze worden nog steeds uitgevoerd door de band, zij het in eigentijdse versies. Dit jaar bestaat de bigband, ooit opgericht als dansorkest, negentig jaar. Het repertoire is meegegaan met de tijd en naast de oude liedjes staan er nummers van Glenn Miller, Ella Fitzgerald en Frank Sinatra op het programma.

  Nieuw jasje
  Op 21 oktober staat de band in het Veenendaalse theater De Basiliek met een jubileumconcert, opgeluisterd door de Sisters, een close harmony kwartet onder leiding van Saskia Riemens. Zij brengen oude nummers van de Andrew Sisters in een nieuw jasje. Maar ook moderne liedjes, onder andere van the Pointer Sisters.

  Samenwerking
  Dankzij een samenwerking tussen dG Club en de Basiliek in Veenendaal kunnen abonnees gebruik maken van een aantrekkelijk arrangement. Een ticket voor 19,95 euro met als extraatje een kop koffie of thee met een gebakje voor de aanvang van het concert. Na afloop is het mogelijk de orkestleden te ontmoeten tijdens een meet-and-greet.

  Eenheidsworst 
  Het belooft een swingende avond te worden. De bandleden van weleer spelen er niet meer in mee. In negentig jaar tijd hebben er de nodige wisselingen plaatsgevonden. Alle muzikanten, waarvan de jongste 35 en de oudste 74, zijn professionals. Orkestleider Cees Kranenburg speelde onder andere in het Metropole Orkest en groeide letterlijk op met The Ramblers. Zijn vader, Kees Kranenburg, was vanaf 1926 tot 1975 slagwerker bij het orkest. „Hij is helaas te jong overleden en het voelt of ik zijn erfgoed bescherm. Het is mooi om te merken dat alle generaties open staan voor deze muziek. Er is zoveel eenheidsworst en ik merk vaak dat het publiek aangenaam verrast is door onze concerten.”

   

  Bestel hier uw kaarten


  Agenda

  Bekijk de volledige agenda