article
1.6668240
Bezoek Kerstcircus Nijmegen met dG Club. Een sfeervol evenement rond de kerstdagen voor het hele gezin. Traditionele circusacts in een modern jasje.
Kerstcircus Nijmegen laat publiek lachen en sidderen
Bezoek Kerstcircus Nijmegen met dG Club. Een sfeervol evenement rond de kerstdagen voor het hele gezin. Traditionele circusacts in een modern jasje.
http://www.gelderlander.nl/dgclub/dgclub-cultuur/kerstcircus-nijmegen-laat-publiek-lachen-en-sidderen-1.6668240
2016-11-24T06:00:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6668250.1479820102!image/image-6668250.jpg
Nijmegen,Circus
DGclub Cultuur
Home / DGclub / DGclub Cultuur / Kerstcircus Nijmegen laat publiek lachen en sidderen

Kerstcircus Nijmegen laat publiek lachen en sidderen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Kerstcircus Nijmegen
   Fotograaf
  Bezoek Kerstcircus Nijmegen met dG Club. Een sfeervol evenement rond de kerstdagen voor het hele gezin. Traditionele circusacts in een modern jasje.

  In de donkere dagen rondom de Kerst worden de kaarsen ontstoken en zoeken familieleden elkaar op. Een mooie traditie om dan samen Kerscircus Nijmegen te bezoeken. Voor het zevende jaar op rij strijkt het circus van de familie Freiwald rond deze tijd in Nijmegen neer. Niet met het gebruikelijke programma, maar met een speciale kerstshow in de verwarmde circustent. Als abonnee van De Gelderlander betaalt u slechts 50 euro voor vier tickets, inclusief consumptie en een zakje popcorn.

  Makkelijker bereikbaar
  Dit jaar staat het circus voor het eerst niet in het Goffertpark, maar op het Jonkerbosplein, dicht bij NS-station Nijmegen Goffert. “We zijn nu makkelijker bereikbaar. Zowel met het openbaar vervoer als met de auto. Er zijn voldoende parkeerplaatsen”, aldus Natascha Freiwald, mede-eigenaar van het circus.

  Reizend circus
  Natascha Freiwald groeide op in de circuswereld. Haar Duitse ouders werkten voor diverse Nederlandse en Duitse circussen en die liefde sloeg over op hun kinderen. “Op den duur ontstond de wens zelf een circus te beginnen met onze familie. Dat werd circus Freiwalds”, vertelt de circusartieste die de piste met verschillende spectaculaire dierenshow betreedt, onder andere met een paarden-act.

  Sinds de oprichting reist circus Freiwalds een groot deel van het jaar door Nederland. De Kerstshow is een speciale editie voor het Nijmeegse publiek. “Alle acts zijn speciaal voor deze show gemaakt”, vertelt Natascha. “Mijn dertienjarige dochter Jennifer doet een acrobatiek-act in de verticale robe, heel poëtisch. En we hebben de Batama’s aangetrokken voor een reptielenshow. Naast slangen brengen zij alligator mevrouw Meijer mee. Die is maar liefst 2.80 lang, maar absoluut niet gevaarlijk. Een heel lief dier, je kunt er zelfs mee knuffelen.”

  Genieten van dieren
  Dieren spelen een belangrijke rol in het circus. Freiwalds is bekend vanwege de prachtige dierennummers met onder andere steppekamelen, stieren, lama’s, paarden en hangbuikzwijntjes. Natascha Freiwald: “Dierenacts horen bij een circus, het publiek vindt het leuk en kinderen genieten er enorm van. Eén op de vier wil zelf bij het circus na het zien van een show. We zorgen goed voor onze dieren. Ze krijgen wat ze nodig hebben. Zo heeft de alligator een eigen vrachtwagen met een zwembad erin. ”

  Clowns
  Aan humor zal het niet ontbreken in de kerstshow. In een circus moet immers gelachen worden. Daarvoor staan de Di Lello Clowns garant, met hun muzikale act. Janos Maatz met de Wheel of Death, speciaal aangetrokken voor de kerstshow, zorgt voor de nodige spanning en laat je ademloos achter.

  Kerstcircus Nijmegen, Jonkerbosplein, 1, 2 of 3 januari 2017, aanvang 16.00 uur. Prijs 50 euro voor vier kaarten, of 15 euro voor één kaart, inclusief een consumptie en een zakje popcorn.

  Bestel hier uw kaarten


  Agenda

  Bekijk de volledige agenda