Volledig scherm
© Theo Kock

35-jarige man overleden bij flatbrand in Doetinchem

DOETINCHEM - Bij een brand in een flat aan de Eduard Schilderinkstraat is vannacht een 35-jarige man overleden. Volgens een oud-begeleider van de man was het slachtoffer doof en was hij blind aan één oog. Rond 03.00 uur werd de buurt wakker omdat de hond van de man begon te blaffen.

Een buurtbewoonster is vervolgens alle appartementen langs gegaan om op de ramen te kloppen. Toen de hulpdiensten arriveerden werden uit voorzorg alle bewoners van de omliggende woningen geëvacueerd. Zij zijn inmiddels weer terug. De brand is beperkt gebleven tot het appartement waar het slachtoffer is gevonden.

Hond
Ook de hond van de man is omgekomen. Het dier raakte zwaargewond en daarom heeft een dierenarts het beest laten inslapen.

Angstig
Volgens een woordvoerder van de brandweer wonen in de flat vooral ouderen. „Angstige momenten waren het”, aldus een bewoner van het flatgebouw . „Ik heb mijn buurvrouw uit bed moeten halen. We moesten op de parkeerplaats wachten en om 05.00 uur mochten we weer naar boven.” De bewoner heeft geen idee wat de oorzaak van de brand is. „Ik heb alleen rook uit het pand zien komen.”

Speurhonden
Hoe de brand kon ontstaan is niet duidelijk. De politie is momenteel bezig met een onderzoek in de buurt. Daarbij worden onder meer speurhonden ingezet. Waar de politie naar opzoek is, is niet duidelijk.

Onderzoek
De politie kan de personalia van de man niet bevestigen. „Het slachtoffer is nog niet geïdentificeerd", aldus een woordvoerder. „Daar wordt nog onderzoek naar gedaan, net als naar de oorzaak van de brand."

Volledig scherm
© Roland Heitink

Achterhoek