Volledig scherm
De Achterhoek telt nu iets meer dan 7100 WW-ers, ruim 300 minder dan een jaar geleden. foto pr

Aantal WW-uitkeringen daalt sterk in Achterhoek

DOETINCHEM - Het aantal WW-uitkeringen daalt in de Achterhoek sneller dan elders. De daling van 4,3 procent is sterker dan in de meeste andere arbeidsmarktregio's in Nederland.

Eind oktober telde de Achterhoek 7.162 WW-uitkeringen. Een jaar geleden waren dat er nog 320 meer. Van alle 35 arbeidsmarktregio's daalde de WW met 6,2 procent het sterkst in Zeeland. Daarna volgen drie Gelderse regio's: FoodValley met een daling van 5,2 procent, de Achterhoek met 4,3 en Rijk van Nijmegen met precies 4 procent.

Gunstig
Sinds begin 2015 is de WW-ontwikkeling in de Achterhoek gunstiger dan landelijk. Dit komt in het bijzonder door het sterke herstel van de bouwsector; het tempo van de daling neemt nu wel af. In veel sectoren is het aantal WW-uitkeringen in deze regio nu kleiner dan een jaar geleden.

De grootste afnames zijn van mensen die voorafgaand aan hun werkloosheid hebben gewerkt in bouw, detailhandel, vervoer & opslag, bij uitzendbedrijven of in zorg & welzijn. De opvallendste toename is die bij het grootwinkelbedrijf. Vooral in de eerste helft van 2016 vielen daar veel ontslagen.

Achterhoek