Volledig scherm
Doetinchem heeft meerdere flitspalen, zoals deze aan de Terborgseweg. © Google

Geflitst met 120 door rood, maar geen boete

DOETINCHEM - Het blijft een doorn in het oog van verkeerswethouder Peter Drenth van Doetinchem: de stad kent acht flitspalen, die maken ook foto's, maar de hardrijders worden niet bestraft. „Het OM gaat niet over tot vervolging, omdat men daar vindt dat het aantal flitspalen in Nederland omlaag moet”, zegt Drent.

„We hebben een foto van iemand die in Doetinchem met 120 door rood reed op een 50-kilometerweg. We weten wie het is. Maar hij is niet bestraft. Dat is frustrerend.” De flitspalen die in Doetinchem staan zijn overigens niet van justitie, maar van de gemeente. Om een einde te maken aan wat het college ‘huftergedrag in het verkeer’ noemt zijn er meerdere flitspalen aangeschaft.

In de stad
Tussen december 2015 en november 2016 gebeurden er in de gemeente Doetinchem 332 ongelukken. Het grootste deel vond plaats in de stad Doetinchem. In De Gelderlander van vrijdag 16 december, editie Achterhoek, een kaart met alle geregistreerde ongevallen in de stad Doetinchem , en een interview met verkeerswethouder Drenth.

Achterhoek