Volledig scherm
Ernst van Drumpt, bestuurder van Elver. © Gerard Burgers

Meer plek voor cliënten die intensieve zorg nodig hebben

NIEUW-WEHL - Elver, de zorginstelling voor mensen met een ernstige verstandelijke beperking, gaat meer plek maken voor cliënten die zeer intensieve zorg en begeleiding nodig hebben.

Op het terrein in Nieuw-Wehl worden units gebouwd voor vijftien cliënten.

Uitbreiding
„Deze cliënten hebben bijna één-op-één begeleiding nodig. Daar krijgen we steeds meer vraag naar”, zegt bestuurder Ernst van Drumpt. De uitbreiding vindt komend jaar plaats. Elver is momenteel bezig de complete huisvesting onder de loep te nemen. Dat geldt niet alleen voor Nieuw-Wehl maar ook voor de locaties in Arnhem en Laag-Soeren, evenals de kleinschaligere woonvoorzieningen.

Verplaatsen
„Het gaat zowel over het moderniseren van de huisvesting als om het verplaatsen”, zegt Van Drumpt. „Een deel van onze cliënten woont liever dichter bij de samenleving, midden in de wijken. Dat kan betekenen dat we andere, oude huisvesting afstoten.”

2019
Onderzoek moet uitwijzen waar renovatie afdoende is, en waar vervangende nieuwbouw nodig is. Van Drumpt verwacht dat dergelijke huisvestingsplannen pas vanaf 2019 concreet gaan worden. „Het wordt vooral een taak voor mijn opvolgster Irma Harmelink, die in februari aantreedt”, zegt hij. Zelf neemt Van Drumpt (62) in juni afscheid van Elver.

Achterhoek