Volledig scherm
Ludger College in Doetinchem. © De Gelderlander

Op verschillende schoenen naar school als eerbetoon aan overleden leraar

DOETINCHEM - Honderden leerlingen van het Ludger College in Doetinchem dragen maandag twee verschillende schoenen op school. Het is een eerbetoon aan docent Engels Robby te Booij, die zaterdag om het leven kwam.

De 48-jarige docent viel zaterdagmorgen enkele meters naar beneden bij schoonmaakwerkzaamheden aan zijn huis aan De Kamp in 's-Heerenberg. Zaterdagavond overleed hij in het ziekenhuis.

Lied
Er heerst grote verslagenheid op de Doetinchemse middelbare school. Leerlingen van het Ludger hebben vanmorgen de eerste twee uur geen les gehad. Het docententeam van de Doetinchemse school heeft die uren benut voor een samenzijn om Te Booij te herdenken. Daarbij werd een lied gezongen.

Vrolijke man
In het derde uur werden de leerlingen vervolgens verwacht op school, waarna in hun mentorklas aandacht is besteed aan het overlijden van de populaire en excentrieke leraar. Te Booij stond bekend als een vrolijke man die niet vies was van een practical joke. Ook verscheen hij regelmatig op twee verschillende schoenen op school.

Bijzonder mens
'Robby was een bijzonder mens. Zo had hij een geheel eigen kledingstijl en schroomde hij niet om met twee geheel verschillend gekleurde schoenen les te geven', schrijft rector Louise Beernink in een in memoriam op de website van de school.

Herdenkinsgruimte
Voor eindexamenleerlingen, voor wie het schooljaar er al op zit, is vanmiddag om 16.00 uur een bijeenkomst in de aula van het hoofdgebouw aan de Vondelstraat. Zowel daar als in het bijgebouw aan de Holterweg in Doetinchem is bovendien een herdenkingsruimte voor Te Booij ingericht.
In memoriam Robby te Booij Gisteren hebben we het verschrikkelijke nieuws ontvangen dat Robby te Booij, leraar Engels... Geplaatst door
Ludger College op
zondag 5 juni 2016


Achterhoek