Volledig scherm
De oud-doelman van De Graafschap is nog altijd populair in Doetinchem. © Koen Adriaanse

Oud-leerling Jurjus verrast samen met Jong Oranje Rietveld Lyceum

DOETINCHEM - Leerlingen van het Rietveld Lyceum in Doetinchem stonden maandagochtend ineens oog in oog met Riechedly Bazoer, Richairo Zivkovic en de lokale trots Hidde Jurjus. Jong Oranje, dat dinsdag een oefenwedstrijd tegen Portugal in stadion De Vijverberg speelt, bracht een bezoekje aan de school.

Voor oud-leerling Jurjus was het bezoek aan het Rietveld extra speciaal.

Jurjus
„Bijzonder om weer terug te zijn op de school waar je een groot gedeelte van je jeugd hebt doorgebracht. En erg leuk om te zien wat er is veranderd en om de leraren weer te spreken", laat Jurjus weten.

Topsporters
Het Rietveld Lyceum biedt 'topsportvriendelijk onderwijs' en geeft leerlingen de kans om sporttrainingen en onderwijs op een goede manier te combineren. In dat kader kwamen de spelers en de technische staf van Jong Oranje maandag een kijkje nemen op school.

Foto's
En zo kon het dat de spelers in hun trainingspakken rondhingen in de docentenkamer en enkele lessen bijwoonden. Overal op het schoolplein werden foto's gemaakt met de spelers.

Leerlingen van het Rietveld Lyceum in Doetinchem kregen maandag bijzonder bezoek, de selectie van Jong Oranje kwam langs om handtekeningen uit te delen en vragen te beantwoorden. Voor keeper Hidde Jurjus was het een terugkomst op het oude nest.

Achterhoek