Volledig scherm
Scouts van de Roothaangroep bezig op hun terrein aan de Koekendaalseweg. © Theo Kock

Scoutinggroepen willen snel terug in oude clubhuis (video)

DOETINCHEM - De Doetinchemse scoutinggroepen Roothaan en Graaf Otto bereiden zich - na de brand van hun clubhuis op 19 september - voor op een definitieve terugkeer naar de Koekendaal.

De twee verenigingen hervatten begin volgend jaar de nieuwbouw op hun terrein aan de Koekendaalseweg. Ook worden er mogelijkheden gezocht om het afgebrande clubhuis te restaureren of te herbouwen.

Julianaschool
Nadat een uitslaande brand hun clubgebouw grotendeels in de as legde, wijken de scoutinggroepen bij slecht weer uit naar de voormalige Julianaschool. Dit gebouw is door de gemeente en Ad Hoc tijdelijk ter beschikking gesteld.

Eigen stek
Ondertussen worden er ook nog steeds activiteiten gehouden in en rond de resterende blokhutten op het terrein aan de Koekendaalseweg. „De Julianaschool bevalt goed, maar we denken erover om weer helemaal terug te gaan naar onze eigen stek", meldt Rick Groters, bestuurslid van de Roothaangroep.

Lees het volledige verhaal over de scoutinggroepen Roothaan en Graaf Otto in De Gelderlander editie Achterhoek van woensdag 30 november, of in de e-paper.

Achterhoek