Volledig scherm
De politiebus heeft flinke schade aan de voorkant. © GinoPress B.V.

Trein botst op politiebus in Doetinchem, geen gewonden

DOETINCHEM - Een politiebus is zaterdagavond in Doetinchem in botsing gekomen met een Arriva-trein toen de bestuurder van de bus langs de gesloten spoorbomen reed. De agenten achtervolgden een personenauto die even daarvoor een stopteken negeerde. Er raakte niemand gewond.

Door een aantal struiken zagen de agenten pas op het laatste moment dat de trein er al aankwam. Zij probeerden nog naar achteren te rijden, maar een aanrijding kon niet meer voorkomen worden.

Stapvoets
Omstanders melden dat het busje met zwaailicht stapvoets over het spoor reed, nadat collega's daarvoor ook langs de spoorbomen reden in achtervolging op een voortvluchtige bestuurder. De achtervolgde auto is later leeg aangetroffen in de Torontostraat in Doetinchem. De bestuurder was verdwenen. Het is niet duidelijk of de vluchtende bestuurder van de personenauto aangehouden is.

Geen gewonden
In de trein zaten vijftien passagiers. Volgens een politiewoordvoerder zijn zowel de inzittenden van het busje als de reizigers in de trein ongedeerd gebleven. De passagiers konden de trein verlaten en enkele tientallen meters teruglopen naar het station.

Treinverkeer plat
Het treinverkeer tussen Doetinchem en Wehl lag plat. Er werden bussen ingezet. Reizigers moesten rekening houden met vertraging. Rond 00.30 uur zijn het spoor en de weg weer vrijgegeven.

Achterhoek