Volledig scherm
© Getty Images

Schutter Parijs was bekende veiligheidsdienst

De schutter die vanavond in een schietpartij door de politie werd gedood, was bekend bij de veiligheidsdiensten. Dat melden bronnen binnen de politie. Kort na de schietpartij op de drukke Champs-Élysées deed de politie huiszoeking bij de man.

Door de schietpartij kwamen twee politiemensen om het leven. De politie verklaarde dat het zeer waarschijnlijk gaat om een terreurdaad. Het ministerie van Binnenlandse Zaken vindt het nog te vroeg om conclusies te trekken over het motief.

Het speciale antiterreurbureau heeft een onderzoek geopend, zo liet het bureau van de openbaar aanklager weten.

  1. De horrorprofessor: 'een passie voor wat niet hoort'

    De hor­ror­pro­fes­sor: 'een passie voor wat niet hoort'

    Bloedspetters, afgehakte ledematen en ijzig gegil. Dimitri Goossens (42) krijgt geen genoeg van horror. Nu promoveert de Vlaamse filosoof op het genre. ,,Ik heb altijd al een passie gehad voor wat niet hoort.’’ Eén keer trok hij het écht niet meer. ,,Het was bij Jaws. Ik was nog klein en na het zien van die film beleefde ik bange tijden,’’ grinnikt de langharige wetenschapper tijdens een bliksembezoek aan Amsterdam. ,,In het zwembad spookte door mijn hoofd dat er haaien konden zitten. Absurd. Je weet dat het nonsens is.’’