Volledig scherm
Tunahan Kuzu van de partij DENK. © ANP

DENK wil meer gas gaan winnen in Groningen

DENK wil in Groningen meer gas gaan winnen, schrijft RTV Noord. De gaswinning moet volgens hen met 12 miljard kuub per jaar verhoogd worden, naar 36 miljard kuub per jaar. Het standpunt komt niet terug in het verkiezingsprogramma van de partij, maar blijkt wel uit de doorberekening van de plannen door het Centraal Plan Bureau (CPB).

DENK is de enige politieke partij die de gaswinning wil verhogen. De partij wil de kolencentrales in Nederland zo snel mogelijk sluiten en dit opvangen met gas.  Dat moet 1,7 miljard euro op gaan leveren.

De partij trekt ook 0,9 miljard euro uit voor overige uitgaven, waarvan een groot gedeelte bedoeld is voor een compensatiefonds in verband met de verhoogde gaswinning.

  1. 'Luchtbuks' Ria (97) schiet voor de 81ste keer op de Tilburgse kermis

    'Luchtbuks' Ria (97) schiet voor de 81ste keer op de Tilburgse kermis

    Al 97 jaar is ze, maar nog steeds koestert 'Luchtbuks' Ria van Dijk haar jaarlijkse uitje naar de schiettent op de Tilburgse kermis. Ze schiet al 81 jaar op de Tilburgse kermis bij haar favoriete schiettent, waar ze ontvangen wordt als een verloren kind. Ondanks haar hoge leeftijd en de bijbehorende stunts die ze moet uithalen om op de drukke kermis te komen, kan ze ieder jaar uitkijken naar het feest van het schieten.