Volledig scherm
Presentatie van de StemWijzer aan de lijsttrekkers van de politieke partijen © Dijkstra bv

StemWijzer 1,8 miljoen keer gebruikt

De StemWijzer blijft voor kiezers een populair hulpmiddel om standpunten van politieke partijen te vergelijken. Tot vandaag werd het programma met dertig politieke stellingen 1,8 miljoen keer gebruikt, liet de organisatie ProDemos desgevraagd weten.

Het Kieskompas, ook een van de bekendere adviessites, had donderdag niet direct actuele gegevens voorhanden, maar een woordvoerder zei dat de site in elk geval al meer dan 357.000 bezoekers heeft getrokken sinds de lancering afgelopen weekend. Het Kieskompas heeft ook diverse ,,verdiepende kompassen'' over specifieke onderwerpen, zoals het Groen Kieskompas over milieuthema's.

Voor talloze onderwerpen hebben organisaties eigen onlinekieshulpen ontwikkeld. Zo zijn er speciale sites voor dierenliefhebbers, jonge ouders, ondernemers, zzp'ers in de bouw en jongeren.

  1. Oude tourbus van The Kelly Family te koop: 'Er zit zelfs een biertap in'

    Oude tourbus van The Kelly Family te koop: 'Er zit zelfs een biertap in'

    Een buitenkans voor fans van The Kelly Family die geld over hebben: de vroegere tourbus van de muzikale familie is te koop. De Iers-Amerikaanse familieband gebruikte de bus jarenlang tijdens Europese tournees. De kenmerkende beschildering, met onder meer de bandnaam, zit er tegenwoordig niet meer op. De Bristol Lodekka is nu egaal rood. Een veilingmeester van Catawiki schat dat de dubbeldekker tussen de 32.000 en 42.000 euro zal opbrengen.
  2. Politie haalt 'illegale marktplaats' met één druk op de knop offline

    Politie haalt 'illegale marktplaats' met één druk op de knop offline

    De politie heeft in samenwerking met meerdere nationale- en internationale veiligheidsdiensten de prominente illegale marktplaats Hansa Market gekraakt. De diensten hebben de website eerst 27 dagen lang in de gaten gehouden en gegevens van gebruikers geregistreerd alvorens de website offline te halen. De website werd live op de persconferentie offline gehaald. De politie is haar nopjes met de actie, en waarschuwt: 'Het is prima dat je op het internet illegaal drugs wil kopen, maar je bent nooit anoniem'.