Het Brouwhuis van Erve Kots.
Volledig scherm
Het Brouwhuis van Erve Kots. © DG

80-jarig Erve Kots viert verjaardag met Spektakel Toer

LIEVELDE - Museum Erve Kots bestaat 80 jaar en viert de verjaardag met de Achterhoek Spektakel Toer.

„De artiesten komen van kortbij, uit de Achterhoek en de Liemers, en wiet weg, uit Frankrijk, België en de rest van Nederland”, aldus de organisator van het evenement.

Erve Kots
„Bij Erve Kots hoeft geen entree worden betaald”, zegt Rita Keuper. "Het is een prachtige locatie waar we graag neerstrijken."

Programma
Het programma voor de Spektakeltoer in Lievelde biedt, behalve straattheater, ook muziek (van pop tot klassiek) en een dichterspodium. Als afsluiter speelt Boh Foi Toch, de dialectband van voorman Hans Keuper. „Normaal deden we dat nooit tijdens de Spektakeltoer”, zegt Rita Keuper. „Het is toch wat raar je eigen band te programmeren. Maar in dit geval wilde Erve Kots het per se. Dus doen we het.”

Gratis
Met meer dan zestig voorstellingen en concerten van 12.00 uur tot 23.00 uur plus gratis toegang nodigt Erve Kots iedereen uit voor een bijzonder verjaardagspartijtje.

Meer informatie is te vinden op de website van de Achterhoek Spektakel Toer.

  1. Eropuit: Russische liederen, de middeleeuwen of een windtempel in vuur en vlam

    Eropuit: Russische liederen, de middeleeuwen of een windtempel in vuur en vlam

    EROPUIT - De kerstvakantie zit er bijna op. Nog een paar nachtjes en dan moeten de kinderen weer naar school. Wie nog een fijne afsluiter zoekt voordat de dagelijkse drukte de agenda weer overneemt, kan prima terecht in het verspreidingsgebied van de Gelderlander. In Museumpark Oriëntalis kun je je opwarmen aan een rituele verbranding van een windtempel, in 's-Heerenberg herleven de middeleeuwen en wie even op wil gaan in muziek moet in Oosterbeek zijn. daar zingt het Neva-ensemble uit Sint Petersburg Russische liederen.