Beachvolleybal. Foto: ANP
Volledig scherm
Beachvolleybal. Foto: ANP

Muziek, volleybal en een zomers drankje op Achterhoeks dorpsstrand

MARIËNVELDE - Zon, strand, beachvolleybal en een lekker drankje. Alle ingrediënten voor een (strand)vakantiegevoel zijn dit weekend aanwezig bij het 20ste Marvo '76 Beachvolleybaltoernooi in Mariënvelde, waarbij 80 teams de strijd met elkaar aangaan.

Voor de gelegenheid is er een dikke laag zand gestrooid op het Kerkplein en is het aangrenzende terras ingericht als een strandpaviljoen. Bezoekers kunnen hier onder het genot van een hapje, een drankje en 'zonnige' live-muziek hun favoriete teams komen aanmoedigen.

Gezin
„Jong en oud komen bij ons echt samen”, vertelt organisator Fleur Wieggers. “Terwijl de ouders op het terras de wedstrijden bekijken, kunnen de kinderen in het zand spelen. Bij mooi weer staan er zelfs zwembadjes klaar.”

Programma
Op zaterdag volleyballen de competitiespelers tegen elkaar, de zondag staat in het teken van het recreatieve beachvolleybal.

Tip: Blijf zaterdag nog wat langer hangen; ’s avonds kun je namelijk je heupen losgooien tijdens een zomerse Beach Party.

Wat: Beachvolleybaltoernooi Waar: Kerkplein in Mariënvelde Wanneer: Zaterdag 16 juli: 10.00 – 22.00 uur, zondag 17 juli: 10.00 – 00.00 uur Toegang: Gratis

  1. Eropuit: Russische liederen, de middeleeuwen of een windtempel in vuur en vlam

    Eropuit: Russische liederen, de middeleeuwen of een windtempel in vuur en vlam

    EROPUIT - De kerstvakantie zit er bijna op. Nog een paar nachtjes en dan moeten de kinderen weer naar school. Wie nog een fijne afsluiter zoekt voordat de dagelijkse drukte de agenda weer overneemt, kan prima terecht in het verspreidingsgebied van de Gelderlander. In Museumpark Oriëntalis kun je je opwarmen aan een rituele verbranding van een windtempel, in 's-Heerenberg herleven de middeleeuwen en wie even op wil gaan in muziek moet in Oosterbeek zijn. daar zingt het Neva-ensemble uit Sint Petersburg Russische liederen.