Volledig scherm

'Slimme innovaties uit Arnhem, die moet je beleven'

ARNHEM - Slimme innovaties die in Arnhem worden bedacht, blijven meestal verstopt op de zolderkamers waar ze worden uitgedacht. Niet dit weekeinde. Tijdens de 1e editie van het innovatiefestival Innovate Arnhem is de bedoeling dat bezoekers de vernieuwing zelf beleven in en rond het stadhuis.

"Alle 50 deelnemers kunnen heel veel informatie geven, maar het is niet alleen interessant. Het móét juist leuk zijn", zegt Riëlle Schoeman van Innovate Arnhem. "Innovatie kun je het best beleven. En het is nog gratis ook."

4 dingen die je volgens Riëlle Schoeman niet mag missen:

Beleef een virtuele rit over een bobsleebaan in de Wonder Drone. Stap eens in een elektrische Audi of een Tesla; auto's waar je normaal alleen naar mag kijken. Bekijk in het Digilab hoe dat nou echt werkt, zo'n 3D-printer. Ga voor een greenscreen staan en laat je projecteren in een bizarre situatie.

  1. Eropuit: Russische liederen, de middeleeuwen of een windtempel in vuur en vlam

    Eropuit: Russische liederen, de middeleeuwen of een windtempel in vuur en vlam

    EROPUIT - De kerstvakantie zit er bijna op. Nog een paar nachtjes en dan moeten de kinderen weer naar school. Wie nog een fijne afsluiter zoekt voordat de dagelijkse drukte de agenda weer overneemt, kan prima terecht in het verspreidingsgebied van de Gelderlander. In Museumpark Oriëntalis kun je je opwarmen aan een rituele verbranding van een windtempel, in 's-Heerenberg herleven de middeleeuwen en wie even op wil gaan in muziek moet in Oosterbeek zijn. daar zingt het Neva-ensemble uit Sint Petersburg Russische liederen.