Billy's got the blues wordt dit jaar voor het eerst gehouden.
Volledig scherm
Billy's got the blues wordt dit jaar voor het eerst gehouden. © PR

Swingen tijdens bluesfestival in Nijmegen

NIJMEGEN - Blues maar dan nét ietsje anders. De Nijmeegse wijk Bottendaal wordt zaterdag opgeschud door gitaren, saxofoons, mondharmonica’s en diepe, raspende stemmen tijdens festival Billy’s Got the Blues.

In zeven kroegen zijn zeven bands te horen. „Het zijn muzikanten die blues maken in de ruimste zin van het woord”, vertelt organisator Mark Starrenburg. Swingen kan in café Maxim, café de Kluizenaar en de Thiemeloods, terwijl in Lokaal de Ruyter en Café Ergens echte tearjerkers te horen zijn. Starrenburg verwacht zo’n 500 bezoekers.

Vintage
Welke bands je écht niet mag missen, vindt hij een lastige vraag. „Ik vind alle bands goed, maar als ik er een paar moet noemen dan ga ik voor Little Steve & the Big Beat in café Maxim en Fossen & Struijk in Lokaal de Ruyter. De eerste band swingt enorm dankzij de bijzondere blaaspartijen. Een vintage gitaar maakt het helemaal af. Het duo Fossen & Struijk maakt wat traditionelere Chicaco Blues en vormt een mooie tegenhanger. De act staat bovendien nationaal én internationaal goed aangeschreven. Ideaal voor de die-hard bluesliefhebber.”

Billy's got the Blues start om 21.00 uur, de entree is 5 euro.

  1. Eropuit: Russische liederen, de middeleeuwen of een windtempel in vuur en vlam

    Eropuit: Russische liederen, de middeleeuwen of een windtempel in vuur en vlam

    EROPUIT - De kerstvakantie zit er bijna op. Nog een paar nachtjes en dan moeten de kinderen weer naar school. Wie nog een fijne afsluiter zoekt voordat de dagelijkse drukte de agenda weer overneemt, kan prima terecht in het verspreidingsgebied van de Gelderlander. In Museumpark Oriëntalis kun je je opwarmen aan een rituele verbranding van een windtempel, in 's-Heerenberg herleven de middeleeuwen en wie even op wil gaan in muziek moet in Oosterbeek zijn. daar zingt het Neva-ensemble uit Sint Petersburg Russische liederen.